Jos pălăria, SLOVENIA ! Mihai Sărmășan scrie despre finala europenelor de baschet

Echipa Sloveniei a reușit aseară sa se impună în finala Campionatului European de baschet masculin disputată la Istanbul. Natțonala micuțului stat ex-iugoslav a câștigat meciul împotriva Serbiei cu scorul de 93-85. Cu un Goran Dragic în zi de excepție, echipa antrenată de Ikor Kokoskov a dat lovitura la acest EuroBasket câștigând toate meciurile din cadrul turneului final, 5 în grupe și 4 în fazele eliminatorii, învingând formații mult mai bine cotate ca Franța, Letonia, Grecia, Spania sau Serbia în finala competiției.

Cifrele lui Goran Dragic în meciul de ieri sunt de-a dreptul uluitoare: 35 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, aceasta ultima prestație a slovenului făcându-i pe organizatorii turneului sa îl declare pe bună dreptate MVP-ul competiției, Dragic anunțând că acesta va fi ultimul său joc pentru echipa Sloveniei, el luând decizia să se retragă din națională dar își va continua cariera în campionatul de baschet nord-american la Miami Heat.

În finala mică s-a impus fosta deținătoare a trofeului european Spania, care a câștigat în fața Rusiei cu același scor înregistrat și în finala mare 93-85. Echipa turneului – The best 5 este formată din Goran Dragic (Slovenia), Alexey Shved (Rusia), Luka Doncic (Slovenia), Bogdan Bogdanovici (Serbia) și Pau Gasol (Spania).

Cu o populație cât are Bucureștiul, Slovenia devine în premieră Campioană Europei, în timp ce Serbia și-a trecut în cont a doua medalie de argint, după cea din 2009, finala de ieri de la Istanbul marcând o premieră, fiind prima din istoria competiției între două națiuni ex-iugoslave.

Cu o organizare în premieră a fazelor grupelor în 4 orașe europene, Cluj-Napoca,Tel-Aviv, Helsinki și Istanbul, ediția 2017 a EuroBasket ne-a oferit multe meciuri palpitante, cu surprize neașteptate, totul culminând cu finala câștigată de Slovenia, poate cea mai neprevazută învingătoare dintre cele cotate cu șanse reale la începutul turneului final.

MIHAI  SÄ‚RMÄ‚ȘAN

 | 798 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *