Jelna, victorie fără glorie

– echipa antrenată de Traian Ionele a câștigat dintr-un penalty cu Mărișelu, la capătul unui joc destul de slab de ambele părți

  Progresul Jelna a urcat pe primul loc după două etape disputate săptămâna trecută, miercuri și duminică. Echipa lui Ionele a bătut mai întâi cu 4-1 la Rodna, iar apoi a învins cu 1-0 pe Mărișelu, într-un meci destul de slab din toate punctele de vedere. Un meci în care Bâzdâra a marcat în primul sfert de oră, dintr-un penalty corect arătat de arbitrul Cosmin Dosan, la un fault asupra lui Bârlean. Un meci destul de confuz, în care orice echipă se putea impune cu mai mult noroc și atenție. A făcut-o Jelna, dar fără să strălucească, ba chiar în urma uneia dintre cele mai slabe evoluții din acest sezon.

Filmul meciului.
Partida a început cu Jelna în atac, Berețchi fiind aproape de gol în două dintre cele 3 situații din primul sfert de oră. În cea de-a treia, Dosan a arătat penalty, la un fault în marginea stângă a cereului echipei din Mărișelu. Oaspeții s-au trezit doar din minutul 22, când Fodor nu l-a putut învinge pe portarul L. Pop. În minutul 28, la o fază suspectă de ofsaid, Vereș a ratat de puțin cadrul porții cu un șut frumos, lângă vinclu. Repriza s-a încheiat cu Jelna în preajma careului advers, Berețchi ratând o lovitură liberă din apropiere.
La 3 minute după pauză, Berețchi și Bâzdâra ratează o șansă dublă de a marca, iar apoi Mureșian face fault la portar și golul marcat e anulat. Câteva minute mai târziu, Ani și Bâzdâra sunt din nou aproape de golul 2, dar primul trage în portar, iar al doilea nu poate evita ofsaidul. Ultimul sfert de oră aparține echipei oaspete, Fodor și Țidor fiind aproape de egalare.

Atmosferă.
Vreme frumoasă, teren bunicel, dar lume puțină la această partidă, care avea premisele unui joc interesant. Invitatul de onoare a fost Ioan Oltean, președintele PD-L BN, care a venit la pauză să-l susțină pe primarul din Budacu de Jos, Florin Simionca.

Jucătorul meciului.
Aurelian Șomotecan s-a impus prin valoare peste toți ceilalți fotbaliști din teren. A dirijat nu doar apărarea echipei lui, ci întreg jocul echipei din Mărișelu. A avut multe intervenții decisive, deși n-a avut un adversar comod în Gigi Berețchi. Elegant și tehnic, dar puternic și greu de doborât, Șomotecan mai are multe de spus în fotbal la cei 34 de ani împliniți.

Arbitraj.
Cosmin Dosan a dus foarte bine acest joc, cu excepția unor mărunțișuri care nu au influențat nimic din soarta partidei. El a fost ajutat foarte bine și de Puțura și Caizer, care au anulat pe drept câte un gol de fiecare parte, pe motiv de ofsaid.

 | 85 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On