Jean Pădureanu: ”žAș vrea să am un șef, îl caut, dar nu-l găsesc”

 

Președintele Gloriei, invitat în emisiunea Corner de la As-Tv, a spus că înainte de 90 oamenii care conduceau județul erau mult mai apropiați de fotbal. Se sfătuia cu ei și nu-l lăsau să greșească. Vezi ce-a mai zis Lordul înaintea primei etape din retur.

Despre promovare

"Ne-am antrenat foarte bine, atât în Antalya, cât și acasă. Jucătorii au mers bine în pregătire, trebuie să meargă și în perioada competițională. Gândul nostru nu e decât la promovare. Însă, după felul cum cuplează orașul și județul, n-ar fi nici o mirare dacă n-am promova. Oricum, eu nu mai sunt dispus să îmi asum atâtea riscuri, indiferent ce se întâmplă, promovăm sau nu."

Despre datorii

"Am luat toate măsurile, ne-am împrumutat, ne-am amanetat și cămășile de pe noi ca să putem avea bani să plătim toate datoriile. Avem restanțe către angajați de câteva luni bune. Am făcut niște reduceri, începând cu mine. 50 la sută din salariu l-am lăsat la club. De când sunt eu n-a fost așa criză mare. Jucătorii revendică și ei niște restanțe, unele nejustificate. De pildă, ei spun că am avea niște datorii de acum un an și jumătate. Dar atunci au fost pedepsiți. Îmi amintesc că am jucat la Buzău, unde nu pierdea nimeni, și noi am pierdut. Deci, dacă pe plan sportiv, sunt mulțumit, pe plan material, am îndoieli că vom reuși, dar sub nici o formă nu va fi vina noastră. Noi facem tot ce ne stă în putință."

Despre licențiere

"S-ar putea întâmpla să ne încurcăm, să nu putem plăti tot, și jucătorii și angajații clubului. Până în 31 martie trebuie să fim pe zero. După socotelile nostre, cu banii de la primărie, cu împrumuturi, s-ar putea să rezolvăm. Datoriile sunt mult mai mari ca anul trecut, dar în regulamentul de licențiere a apărut o găselniță,  reeșalonarea datoriilor către stat și către terți. În condițiile astea avem șanse. Dar nu se știe până în 31 ce hotărâri se mai iau. Anul trecut am mers la București hotărâți și încrezători că vom lua licența, dar nu a fost așa, pentru că au schimbat jocurile din mers, nu cum erau ele anticipate. Dar, cum sunt optimist, cred că o să luăm licența și am o garanție oarbă că pe plan sportiv vom promova."

Despre echipa a doua

"În acest sezon au plecat vreo 5-6 jucători și Manea a apelat la pepiniera proprie. Așa am văzut că ne putem baza pe ei. Avem 5-6 jucători care joacă bine și foarte bine. S-au făcut progrese la selecție și la pregătirea lor. O mare parte din antrenori sunt foarte pregătiți, foști jucători. Păcat că nu putem să-i recompensăm cum ar merita.

Nu ne-am hotărât ce facem cu echipa a doua. Odată ne-am hotărât să o desființăm, dar am văzut câțiva jucători buni. Aștept acum să avem o discuție. Acum pledez să rămână în competiție, chiar dacă avem cheltuieli și acolo. Cu tot sprijinul pe care ni-l dă primarul de la Romuli, cheltuielile cu deplasări, cu salarii nu ni le putem permite."

Despre Keita

"Când mai avea un an de contract l-am întrebat dacă vrea să mai rămână. Pentru că era normal, dacă aveam un jucător la fel de bun ca el, dar care mai avea 2-3 ani de contract cu noi, să-l folosim pe acela. Ne-a spus că vrea, dar ne-a mințit. Apoi a luat legătura cu o echipă de pe aici din zonă, care s-a înfruptat mereu din jucători de la noi și ne-a mințit din nou. Când s-a pus problema de cantonament, i-am mai spus o dată, pentru că nu era normal să cheltum bani cu el dacă el vroia să plece. Semnez, semnez, ne-a spous, dar în ziua plecării a zis că nu mai vrea, că se mai gândește. N-a semnat. Depinde doar de el dacă vrea sau nu să mai joace la noi."

Despre Moraes

"Partenerii noștri din Ucraina nu au fost suficient de serioși. Au venit cu încercări de a lungi discuția. De pildă, au anunțat o dată că au plecat din banca lor 700.000 de mii, dar nu au ajuns niciodată la noi. Șmecherii ieftine. Au făcut toată treaba cu cântec, încercând să ne ducă la sapă de lemn și să acceptăm 50-60.000. Ni s-a spus de la FIFA că în februarie intră procesul pe rol, dar n-a intrat. Ne-au trimis o hârtie să renegociem și FIFA a considerat că ne împăcăm. Trag de timp, așteaptă. Acum le-am dat un raspuns scris, că suntem de acord să începem negocierile de la 700.000."

Despre comunism

Am avut bani mai mulți ca acum. Aveam bugete mari, aduceam jucători. Cei care conduceau orașul, județul, au iubit mai mult fotbalul, erau legați de echipă. Aș vrea să am un șef ca atunci, dar nu-l găsesc. Bugetul primăriei e mult mai mic. Mi-ar fi convenit să am un șef cu care să mă sfătuiesc, să-mi confirme dacă fac bine sau nu. Erau oameni care nu mă lăsau să greșesc.

Despre meciul cu Chindia

Ei își spun mari speranțe și au scăpat niște păsărici că vin să ne bată. Spun că vor să promoveze, și ei și Slatina. Dar nu-mi fac probleme, avem echipă bună. Nu cred că vom scăpa victoria.

Adrian Linca

 

 | 496 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *