Jean Pădureanu ar putea primi interdicție de a părăsi țara

DNA a cerut interdicție de a părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile pentru toți cei opt inculpați în dosarul transferurilor de jucători, Jean Pădureanu numărându-se printre ei. În plus, procurorii susțin că aceștia își falimentează intenționat cluburile.

În această dimineață, Înalta Curte de Casație și Justiție a început judecarea recursurilor făcute de inculpații în dosarul transferurilor de jucători față de condamnările la închisoare primite de fiecare în parte. Fiindcă nu are încă angajat un avocat, Pădureanu a cerut instanței un alt termen de judecată, astfel că dezbaterile au fost amânate. Totodată, DNA atrage atenția asupra faptului că inculpații au început să înstrăineze bunurile pe care le dețin, dar și să facă cereri de intrare în insolvență a cluburilor de fotbal.

În rechizitoriul DNA se explică faptul că “George Copos, Jean Pădureanu și Cristian Borcea au început să înstrăineze o parte din bunurile lor și acțiunile deținut la diferite societăți comerciale sau să formuleze cereri de intrare în insolvență a cluburilor de fotbal, aspect de natură a îngreuna recuperare prejudiciului produs în cauză și a le conferi resurse financiare sporite”.

La începutul lunii trecute, Tribunalul Bistrița-Năsăud a admis cererea clubului de fotbal de a intra în insolvență, datoriile acestuia către furnizori, creditori, jucători, salariați și bugetul de stat ridicându-se la aproximativ 3 milioane de euro.

Jean Pădureanu, președintele clubului Gloria Bistrița, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. El a mai primit o pedeapsă de doi ani pentru spălare de bani, una de trei ani pentru înșelăciune în formă continuată, iar pentru evaziune fiscală a primit încă un an și jumătate de închisoare.

Cei opt (Ioan Becali, Victor Becali, Jean Pădureanu, George Copos, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Gică Popescu, Gigi Nețoiu) sunt acuzați că ar fi efectuat tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști români de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, între anii 1999 și 2005.

Iulia BARTHA

– Bistriteanul.ro

 | 169 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *