Iosif Ureche și-a expus motorul pe pietonal: „Aș fi bucuros să am sprijinul municipalității!”

Iosif Ureche este primul bistrițean care participă în Campionatul Național de motociclism viteză pe circuit, Romanian Superbike Championship, competiție care cuprinde șapte etape care se desfășoară pe circuite de viteză din străinătate: Ungaria, Grecia, Cehia, Slovacia, întrucât la noi în țară nu există astfel de circuite.

Iosif Ureche participă la categoria Superbike 1000 Rokies, destinată motocicletelor cu motoare de capacitate cilindrică de 1000 cm cubi, și pentru piloții aflați în primul an de competiție. Până în acest moment s-au disputat deja trei etape, iar după ce în prima etapă Ureche a fost nevoit să abandoneze din cauza unei defecțiuni tehnice, a reușit să câștige ultimele două etape.

În acest weekend Iosif Ureche, alături de Răzvan Ponoran din Alba Iulia, coleg de echipă la Team 33 Cluj, echipă pe care o reprezintă în competiții, își prezintă bistrițenilor motocicleta cu care concurează, prilej cu care a acordat un scurt interviu pentru Sportul Bistrițean.

Cum ai început să practici motociclismul de performanță?

Acum doi ani am început colaborarea cu echipa Team 33 Cluj, singura echipă de acest profil din Transilvania. Prin intermediul lor am intrat prima dată pe un circuit de viteză în Ungaria, la Hungaroring. Anul acesta am debutat în Romanian Superbike Championship, la clasa Superbike 1000 Rokies.

Ce costuri implică participarea într-o etapă de campionat național?

Bugetul minim care să acopere participarea la o astfel de etapă este de 1300 euro. Două treimi din această sumă este asigurată de către sponsorii: Auto top, Frasinul, Sepia Print, Samtires.ro, Comura, Auto Sborowsky, Chiuloas Srl, Entuziast-Bike.ro, Com Auto Sport, Bistrițeanul.ro, iar o treime din acesată sumă trebuie să o achit din propriul buzunar. La o astfel de etapă trebuie plătită taxa de participare, un set de cauciucuri, consumabilele pentru motocicletă, deplasarea, cazarea, masa.

Cum au fost primele trei etape pentru Iosif ureche?

Prima etapă s-a disputat în Grecia, am început bine cursa, eram al doilea la jumătatea cursei când s-a rupt lanțul de transmisie și am fost obligat să abandonez. Etapa a doua, desfășurată în Cehia, am reușit să o câștig, după ce pe ultimii 200 metri am rămas fără benzină, fiind nevoit să trec linia de sosire împingând motocicleta. Și în etapa a treia, desfășurată în Slovacia, am terminat tot pe primul loc, dar tot cu emoții și de această dată, pe ultimul tur mi s-au terminat plăcuțele de frână.

Următoarea etapă de campionat național?

Următoarea etapă se va desfășura în perioada 9-11 august în Ungaria, la Hungaroring, care pot spune că este circuitul meu de casă și unde sper să termin din nou pe primul loc.

Pentru cine concurează Iosif Ureche?

Sunt membru fondator al clubului de motociclism Crazy Snails din Bistrița, unde încercăm să inițiem lumea în tainele acestui sport, iar în competiții concurez pentru clubul Team 33 Cluj, singura echipă de acest gen din Transilvania, o echipă cu mare entuziasm care face mari eforturi pentru a participa în competiții.

Cu ce motocicletă participi în competiții?

Motocicleta de concurs este un Kawasaky ZX10 R din 2008 pe care am cumpărat-o la mâna a doua pe care am dat 7000 de euro, iar pentru a participa cu ea în competiții am mai investit în ea în jur de 3000 de euro.

Gânduri de viitor?

Începând cu anul 2014 doresc să trec la clasa Superbike 1000, dar pentru asta am nevoie de o motocicletă mai performantă, dar și de o susținere financiară mai mare, deoarece costurile de participare la această clasă sunt mult mai mari. Deoarece sunt singurul bistrițean care concurează în aceste circuite de viteză, în care promovez în străinătate și numele orașului Bistrița, aș fi bucuros să am și sprijinul municipalității în acest proiect.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro 

 | 1.254 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *