Iosif Ureche, primul bistrițean care concurează în Romanian Superbike (FOTO-VIDEO)

Iosif Ureche este primul bistrițean care va participa la Campionatul Național de Superbike (motociclism de viteză). Iosif are 25 de ani, este din Bistrița și face parte din clubul Team 33 Cluj-Napoca. Este pasionat de motoare, concurează cu un Kawasaki ZX10-R și a alergat până acum pe mai multe circuite, cu rezultate foarte bune, inclusiv pe circuitul de la Hungaroring.

 "Prima dată am urcat pe un motor adevărat la vârsta de 15 ani și din 2011 am început să concurez în concursuri importante. Acest sport este pasiunea mea", declară Iosif Ureche.

"În 2011 m-am apucat serios, prin niște prieteni care se dădeau de multă vreme. Am mers cu ei pe circuitul de la Hungaroring și e o diferență foarte mare circuitul față de stradă. E o siguranță mult mai mare", mai spune Iosif.

Iosif conduce un Kawasaki ZX10-R, un motor de peste 7000 de euro. Spune însă că participarea în concursuri este foarte costisitoare.  "E un sport foarte costisitor, trebuie investiți mulți bani. Fără sponsori nu ai cum să faci față singur, nu poți participa la un asemenea concurs. De vreo lună de zile tot caut sponsori. Acum, cu greu mare mi-am finalizat mapa de prezentare. Sper să găsesc ceva înțelegere, totul depinde de sponsori", a declarat Iosif Ureche.

Romanian Superbike (RoSBK) este Campionatul Național de motociclism viteză al României, organizat de clubul sportiv Firemotorsport din București. Din cauza lipsei circuitelor de viteză din România, etapele Ro SBK se desfășoară și pe circuite externe. În RoSBK se aleargă pe două clase de cilindreie (600 cc. și 1000 cc.). Sportivii sunt împărțiți, în funcție de timpii din calificări, în debutanți și profesioniști. Anul acesta, vor avea loc opt etape în cadrul Romanian SuperBike. Prima etapă are loc în 25-28 aprilie, în Grecia. Urmează apoi etape pe circuitele din Cehia, Panonnia, Slovacia, România (Motorpark), Ungaria (Hungaroring) și Mureș.

 

Augustin Danci
 


 | 1.052 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *