Ioan Horoba are planul de relansare a fotbalului bistrițean! Peste câteva zile se apucă de treabă!

Avem, în sfârșit, o variantă pentru relansarea fotbalului din județul Bistrița – Năsăud. Nu e spectaculoasă, dar e un punct de plecare important.

Ioan Horoba, agreat de Consiliul Județean și Primărie, va forma o echipă reprezentativă a județului, care va ataca în doi ani divizia B. Deocamdată, fostul vicepreședinte al Gloriei s-a înțeles cu primarul din Dumitra pentru a prelua echipa campioană a județului.

La mijlocul săptămânii viitoare, ACS Dumitra se va reuni sub comanda antrenorului Dănuț Matei și va începe pregătirea pentru un sezon de Liga a 4-a. La finalul acestuia, în 2018, această formație va ataca liga a treia și va încerca să obțină palmaresul și numele Gloriei, cu sprijinul autorităților locale, așa cum s-a întâmplat la FC Argeș sau U Cluj.

Sub denumirea de Gloria 2018, echipa lui Horoba se va bate în 2019 pentru Liga a doua. 

Cum va fi finanțată? Ne răspunde la această întrebare cel care urmează să fie președinte:

”Deocamdată avem sprijinul total al primarului din Dumitra care își dorește foarte mult să pună umărul la relansarea Gloriei. Avem și câțiva sponsori lângă noi. Jucătorii vor avea condiții peste nivelul ligii a 4-a. De la anul următor vom avea sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Bistrița, care și-au arătat disponibilitatea de pe acum. E un proiect pe care l-am gândit împreună cu cei din Consiliul Județean, cu Radu Moldovan, și care are toate motivele să funcționeze”, spune Ioan Horoba.

Din staff-ul echipei de la Dumitra vor mai face parte Aurel Nalați ca antrenor secund și Valer Someșan ca director sportiv.

Lotul de jucători va suferi modificări, dar scheletul va fi același ca în sezonul trecut. Cei care nu vor prinde prima echipă, vor juca la echipa a doua, ce va fi înscrisă în Liga a 5-a și cu care va rămâne Dumitra de la anul, după ce noua Glorie va reveni la Bistrița. 

Întrebat dacă nu se teme de concurența cu Academia de Fotbal Gloria, Ioan Horoba spune că, dimpotrivă, o concurență e binevenită. ”Ei și-au arătat puterile până acum. O să vedem dacă vor ține pasul cu noi. Nu cred. ”

Horoba e convins că într-un an se va rezolv și problema stadionului, care va fi cumpărat de primărie, la un preț rezonabil.

”O să vedeți că se va rezolva și problema asta și această echipă a orașului va avea stadionul ei, așa cum merită bistrițenii. Ba chiar va fi refăcut cât de curând. Nu pot să vă spun mai multe, dar se lucrează la un plan pentru preluarea acestui patrimoniu, care se deteriorează pe zi ce trece”, a declarat Horoba, în exclusivitate pentru sportulbistritean.ro.

Adrian Linca

 | 724 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *