învață cum să joci la pariuri online fără prea multe riscuri

Nu toate pariurile online au același grad de risc. Se apreciază riscul în funcție de sportul pe care se pariază, iar cel mai „sigur” domeniu pare a fi fotbalul, cu condiția să te pricepi la el.

Fără îndoială, pariurile sportive au cel mai mic grad de risc în comparație cu alte jocuri de noroc. Când joci la loto, nu te bazezi pe nimic în afara unui calcul al probabilităților care nu garantează nimic. Dacă fi ținut de știință, atunci marii matematicieni ai lumii ar fi fost putred de bogați. Pariurile sportive se raportează la ceva concret: la performanțele sportivilor, care pot fi integrate într-un trend, care pot fi anticipate mult mai ușor decât numărul pe care se oprește bila de la ruletă.

Fotbalul este cel mai sigur

La pariurile sportive, pe termen lung, norocul ți-l poți face tu. Depinde foarte mult și de sportul pe care pariezi. De-a lungul timpului, s-au făcut mai multe studii care au încercat să depisteze sportul care implică cel mai mic grad de risc din partea pariorului. Rezultatul a dat câștig de cauză fotbalului. În ciuda faptului că și aici apar surprize, numărul lor este mult mai mic în comparație cu ce se întâmplă în alte sporturi.

Studiile iau în calcul iubitorii de sport „medii”, nu cei care își pot da doctoratul în tenis, handbal, jochei, baseball ș.a.m.d. S-a ajuns la concluzia că fotbalul oferă pariorilor cele mai favorabile condiții pentru a triumfa în fața operatorilor de pariuri, fără a investi multe fonduri. Dacă toți pariorii pe fotbal ar avea un psihic puternic și ar urma niște reguli care pot fi găsite pe site-urile de profil sau în cărțile editate (există o carte tipărită și în limba română – „Pariuri fără secrete”), atunci bookmakerii ar avea probleme serioase.

Emoțiile sunt cel mai mare dușman al pariorului

Avantajul bookmakerilor rezidă chiar în motivația unora pentru a paria. Aceștia încearcă să se relaxeze, în contextul în care sunt stresați sau au o stare generală negativă. Din cauza stării negative, nu își pot controla emoțiile și, prin urmare, nu se pot ține de un plan al jocului. Când nu respectă regulile, pariorii încep să piardă bani pe termen lung. Astfel, au tendința să devină obsedați. Îi ia valul. Criza emoțională se adâncește și sunt dispuși să își asume riscuri mari pentru a recupera ceea ce au pierdut.

Mai multe ponturi, analize mai precise

Așa cum am spus, riscurile sunt mai mici la pariurile pe fotbal, pentru că, deși foarte variate, acestea oferă mai puține opțiuni: 1X2, peste/sub, marchează/ nu marchează, înscrie/ nu înscrie, ia cartonaș roșu/ nu ia cartonaș roșu etc.

În plus, pentru meciurile de fotbal se găsesc evident mai multe ponturi decât pentru toate celelalte sporturi la un loc. Important pentru diminuarea riscurilor este și modul în care este analizat un eveniment fotbalistic înainte de plasarea pariului. Analiza are în vedere mai multe elemente cărora li se atribuie ponderi diferite în formula prin care se încearcă anticiparea rezultatului: statistica, cotele stabilite de bookmakeri, variația cotelor, absenți, opinii ale altor tipsteri, informații de culise.

Este foarte ușor să găsești informații

Fotbalul este cel mai popular sport de pe planetă. Ocupă cele mai largi spații în ziare, pe site-urile sportive sau în programele de profil ale radiourilor și televiziunilor. Prin urmare, este foarte ușor pentru pariori să găsească informații despre meciurile pe care vor să joace, chiar dacă aceste meciuri sunt programate în ligi inferioare. Câte echipe de baschet sau de handbal din liga a 2-a au site propriu? Majoritatea cluburilor de fotbal din eșalonul secund au pagini web, iar multe dintre ele sunt foarte bine actualizate, deci riscul de a paria în necunoștință de cauză este scăzut.

Un alt avantaj e reprezentat de faptul că în fotbal sunt mai puține variații din punct de vedere al golurilor marcate. În baschet, în urma unei singure acțiuni se pot înscrie 3 puncte. Scorurile sunt cu (cel puțin) două cifre în dreptul fiecărei echipe, ca și în cazul handbalului. În fotbalul profesionist, foarte rar se întâmplă ca o echipă să înscrie 10 goluri. 

Publicitate


 | 943 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *