între speranță și dezamăgire

 

După atâta pregătire, cu două cantonamente și peste 10 meciuri amicale, jocul Gloriei a fost sub așteptări. Mai slab ca la finalul turului, când Băjenaru, Keita, Szukala, Ciprian Petre sau Moraes nu făceau doar figurație pe teren. Așa cum au făcut acum cei care au îmbrăcat luni seara echipamentul bistrițean. Din poarta lui Albuț- spectator la gol, până în atacul experimentatului Cavalli – rătăcit între adversari, Gloria nu s-a remarcat cu nimic.

Din contră, s-au văzut zone vulnerabile, momente de slăbiciune, greșeli personale. La ce ne așteptam? La o linie de fund betonată cu Tudose- lăudat în Antalya, cu un Corallo – mai bun ca Szukala și cu Cafasso – fundașul stânga așteptat de multă vreme. Credeam într-o linie de mijloc în care concurența mare de pe fiecare post să aducă multă ambiție și valoare. Speram într-un atacant care să ne dea pe spate după 100 de meciuri cu Cavalli în Il Calcio.

N-a fost așa, deși era un moment extrem de favorabil pentru echipa bistrițeană. Nici o echipă din partea a doua a clasamentului nu a câștigat, așa încât o victorie putea sălta Gloria cu 4 locuri în clasament.

Însă greșelile nu pot fi puse doar în dreptul băncii tehnice și a jucătorilor. Așa cum l-am lădat pe Pădureanu că a reușit ce și-a dorit cu Moraes, tot așa trebuie subliniat că nu prea a pus nimic în loc. Cu câteva zile înainte de startul campionatului, echipa nu avea nici un vârf adevărat, deși era nevoie de măcar unul care să se pregătească în programul complet din această iarnă. Achizițiile făcute pe ultima sută par scoase de la naftalină și e greu de crezut că vor da roade în primele etape din acest an. Până își va reintra Bâlbă în joc sau până se va prinde Cavalli ce-i cu România și cu Bistrița, s-ar putea să fie prea târziu. Asta în condițiile în care Moraes era scos de mult la tarabă și era clar ca lumina zilei că poate pleca în orice moment.

Așadar, nu e roz-bombon tabloul Gloriei în acest debut de retur. Dar nici negru. O victorie cu Sportul, poate readuce în grafic echipa bistrițeană. A cărui staff mai dă și cu bâta în baltă, nu doar rupe gura târgului. 

Adrian Linca

 | 549 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *