Interviu Maximilian Larionesi: „Cel mai tare mă macină, că nu mai pot ajuta echipa în drumul spre promovare”

Gloria a pierdut un jucător de bază în pauza de iarnă. Titular incontestabil, bifând doar un singur meci din postura de rezervă și ratând un altul datorită unui roșu, Maximilian Larionesi a suferit o gravă accidentare în amicalul disputat în compania celor de la Unirea Braniștea Galați. Evenimentul nefericit al mijlocașul care a debutat în fotbalul mare tocmai în acest sezon pentru Gloria, vine la puține luni după vestea prelungirii contractului acestuia de către Universitatea Cluj până în anul 2029. Pierderea tânărului imprumutat de la studenți este cu atât mai importantă pentru echipa lui Falub, cu cât acesta bifa și criteriul impus de FRF echipelor de Liga a 3-a, referitor la folosirea în permanență pe teren a cel puțin unui fotbalist născut dupa 01.01.2005.

Născut la Sângeorz-Băi pe data de 08 ianuarie 2005, Maxi a început fotbalul la vârsta de șapte ani, la juniorii celor de la Hebe, din orașul natal. La doisprezece ani ajunge la Bistrița, unde vreme de cinci ani practică sportul rege sub îndrumarea domnului Adrian Gălățan. Este transferat ulterior la echipa de tineret a celor de la Universitatea Cluj, făcând parte din componența grupelor U19 și U17, pentru ultimii evoluând ca titular pe toată durata activității sale, reușind chiar să ajungă cu aceștia până în finala Ligii Elitelor, pe care, din păcate au pierdut-o.

Performanțele și randamentul bun l-au adus în vizorul antrenorului de atunci al seniorilor Universității, Eric Lincar, acesta oferindu-i oportunitatea de a se alătura antrenamentelor echipei mari. Ba mai mult, mijlocașul a fost în repetate rânduri chemat să participe la stagiile de pregătire ale juniorilor naționalei României, bifând de asemenea o dublă amicală cu Austria în echipa de U17 a reprezentativei noastre.

Transferat în cele din urmă, sub formă de împrumut de la Universitatea, la Gloria, Larionesi, până la momentul accidentării, a făcut o figură frumoasă în debutul său la seniori.

Sportul Bistrițean a stat de vorbă cu tânărul sportiv pentru a afla vești noi cu privire la starea și moralul său:

Pentru cei care nu au fost la meciul amical cu Unirea Braniștea Galați, povestește puțin cum s-a întâmplat accidentarea.

Accidentarea a survenit într-un meci disputat spre finalul cantonamentului nostru, un joc cu puțină încărcătură aș zice. Am vrut să deposedez adversarul intrând prin alunecare, moment în care s-a întâmplat și accidentul. Acum, la rece, mă gândesc că probabil nu era necesară o asemenea pătrundere la minge, însă fiind prins în febra meciului, și cum eu, indiferent dacă e o partidă amicală sau oficială, dau tot ce e mai bun din mine, atunci, la cald, am optat să atac balonul într-o asemenea manieră.

Care au fost primele gânduri ce te-au cuprins la scurt timp după incident? Ai realizat din prima gravitatea accidentării?

Deși am simțit dureri destul de mari chiar în momentul producerii accidentului, sincer, nu mi-a stat nicio secundă gândul că gravitatea situației era defapt cu mult peste ce-mi imaginam eu.

Care a fost vredictul medicilor?

Unul destul de sumbru pentru mine: ruptură a ligamentelor încrucișate și ruptură de menisc. Medicii mi-au explicat situația, făcându-mă să conștientizez gravitatea traumei suferite, iar mâine urmează să intru în sala de operații și sper ca ulterior să revin cât mai repede și mai puternic înapoi pe teren.

Acum, departe de teren, la ce îți stă gândul cel mai des, în afară de recuperarea ce va urma si revenirea pe teren?

Îmi fuge mintea des la colegii de echipă, gândindu-mă să-i văd tot mai buni cu trecerea fiecărui meci, dar sincer, lăsând la o parte problema mea de natură individuală, cel mai tare mă macină că nu mai pot ajuta echipa în drumul spre promovare și nu voi mai putea avea niciun fel de aport către acest obiectiv colectiv.

Cum se raportează conducerea clubului la nefericita situatie prin care treci?

Conducerea a fost alături de mine necondiționat și am simțit sprijinul lor mereu, iar de aceea vreau să le mulțumesc, și pe această cale, tuturor, pentru tot ceea ce fac pentru mine.

În încheiere, ai vrea să transmiti un mesaj fanilor Gloriei și cititorilor noștri?

Ce să zic (*zâmbind, făcând haz de necaz), îi aștept alături de mine în tribună, în număr cât mai mare, să suțină echipa în drumul ei spre promovare, deoarece cred că o prezență numeroasă va ajuta echipa mult în îndeplinirea acestui obiectiv.

Sportul Bistrițean îi urează o recuperare cât mai grabnică și ușoară, și implicit, o revenire înapoi pe teren, cât mai rapidă!

Sursa foto: GAME DAY Photography

Tiberiu Titieni

 | 3.217 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *