Interviu: Încă un bistrițean de Liga a 2-a se alătură Gloriei. După o perioadă în probe, Paul Chiorean a semnat cu echipa antrenată de Falub!

Chiorean, în vârstă de 27 de ani, s-a aflat pentru scurt timp în probe la gruparea bistrițeană, fiind în cele din urmă cooptat definitiv în lotul Gloriei ce atacă Play Off-ul Ligii a 3-a și promovarea în Liga Secundă. Crescut la juniorii Gloriei, mijlocașul se reîntoarce acasă după aproape 8 ani, publicul bistrițean fiind familiarizat cu evoluțiile lui din vremea când juca pentru FC Bistrița, unde în anul 2016, punea umărul la promovarea în Liga a 3-a, a acum-defunctei grupări bistrițene.

După desființarea fostei echipe alb-albastre în 2017, a avut parte de două experiențe fotbalistice clujene, jucând pentru U Cluj și Unirea Dej, la prima ajutându-l pe Sabău să promoveze cu studenții în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al României.

În 2018, spre finele sezonului, și-a început oficial aventura în Liga a 2-a la Luceafărul Oradea, pentru care, vreme de două sezoane, a strâns 20 de prezențe în sezonul regulat și o prezență în Cupa României. Ulterior, în sezoanele 19/20 și 20/21, a evoluat pentru Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, purtând în repetate rânduri banderola de căpitan pentru gorjeni și bifând pentru aceștia 38 de meciuri, dintre care 4 în Cupă iar în sezonul imediat următor s-a transferat la Poli Iași, evoluând în 17 dispute pentru echipa din capitala Moldovei.

Cel mai recent, în precedentul sezon de Liga 2-a, a fost jucătorul celor de la Metaloglobus București, unde în 15 partide a marcat de 3 ori.

Bine ai revenit pe meleagurile bistrițene! Ce sentimente te-au încearcat la primele antrenamente pe stadionul unde practic ai crescut?

Bine v-am găsit! Pot să zic că e un sentiment plăcut să mă întorc din nou acasă după atâția ani și să mă antrenez pe stadionul unde am crescut, dar aștept cu nerăbdare începerea campionatului și să îmbrac din nou tricoul gloriei.

Ai asistat la două desființări ale unor vechi structuri fotbalistice bistrițene. Una în calitate de junior la Gloria, iar apoi, ca și senior la FC Bistrița. Cum vezi actuala formație din punct de vedere al continuității și a planurilor pe termen mediu/lung?

Sunt sigur că acum stau altfel lucrurile și cu siguranță nu se va mai repeta ceea ce a fost în trecut; sunt oameni cu care am mai lucrat și știu că fac tot posibilul ca fotbalul bistrițean să ajungă unde îi este locul. Avem o echipă bună și obiectivul este doar unul: promovarea!

Ai fost o bună vreme coleg cu Țegle la Luceafărul și Târgu Jiu. Cu cine mai ești familiarizat din actualul lot al Gloriei?

Pot să zic că deja m-am familiarizat cu toți. Pe majoritatea îi știam de dinainte și asta m-a ajutat să mă integrez mai rapid în grup.

Preț de câteva minute bune, Falub te-a introdus în amicalele disputate împotriva celor de la Livezile și Deva. Cum ai simțit echipa, atât de pe bancă cât și din teren, și cum stai cu pregătirea fizică?

Am simțit o echipă foarte bine organizată, muncitoare și care de la meci la meci este în creștere și preocupată să joace fotbal. Cu pregătirea fizică stau bine. Avem toate condițiile de antrenament și am început să îmi intru și eu în ritm, dar cel mai important este să termin cantonamentul fără accidentări, atât eu cât și colegii.

La ultima partidă cu Unirea Dej nu te-am putut repera pe bancă. E totul în regulă?

Totul este în regulă. A fost doar o răceală datorită căreia nu m-am simțit bine. Am vorbit cu antrenorul și am decis că e mai bine să stau în repaus în ziua aceea a meciului, dar acum sunt mai bine și mă bucur că mi-am revenit.

Știm cu toții că din punct de vedere colectiv se dorește promovarea. Pe plan individual însă, care sunt “bornele” pe care ți-ai propus să le atingi în următoarea perioadă la Gloria?

Îmi doresc să joc cât mai mult și să dau tot ce e mai bun din mine și cu siguranță fotbalul te răsplătește, cert este însă că și obiectivul meu principal este să promovez cu această echipă.

Dorești să transmiți un mesaj publicului bistrițean?

Cu siguranță și publicului i-a lipsit fotbalul bistrițean și cu ajutorul lor putem ajunge la îndeplinirea obiectivului și sper ca la final să ne bucurăm alături de ei.

Sursă foto: Facebook – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Tiberiu Titieni

 | 1.641 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *