INTERVIU. Crețu: „Nu plec din Primărie până nu avem pârtie de schi”

 

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a primit votul consilierilor locali pentru a contracta un credit bancar de 40 de milioane de lei, din care 20 de milioane să fie folosiți pentru pârtia de schi din Wonderland. Crețu a întâmpinat opoziția consilierilor locali ai PDL, care au cerut reabilitarea străzilor de acești bani. Primarul spune că Wonderland-ul este un obiectiv foarte important și că pe străzile la care s-a făcut referire locuiesc doar câte 50 de familii.
 
 
Este o ambiție a dumneavoastră acest proiect Wonderland?
 
Este o ambiție a mea de a dezvolta orașul. Și Parcul Industrial este o ambiție a mea și Schullerwald-ul este o ambiție a mea și Parcul Municipal este o ambiție a mea și Wonderland-ul este o ambiție a mea și multe altele sunt ambiții ale mele. Dar aceste ambiții se bazează pe o misiune de dezvoltare a municipiului Bistrița.
 
Ați mai încercat să luați credit bancar pentru aceste investiții. Acum aveți șanse mai mari?
 
Da, sunt șanse mai mari să iau credit acum, cu toate că băncile oferă credite extraordinar de greu. Dar este aberant să nu se acorde credite nici pentru proiecte europene.
 
Și când avem un răspuns final dacă vom primi acest credit?
 
Eu cred că undeva în luna iunie va fi decizia finală la Ministerul Finanțelor.
 
Toate aceste controveste din Consiliul Local cum vi se par?
 
Nimic din ce propune primarul Crețu Ovidiu nu se dorește de consilierii PDL. A fost cumva și o afirmație: dacă face Wonderland-ul iese primar pe viață, dacă face nu știu ce iese primar pe viață. Nu mă interesează chestiunea aceasta. Dar tot ce vine de la mine este stopat. Centura cu bani sută la sută din afară, un motor de dezvoltare a municipiului este stopat de consilierii PDL. De ce? Pentru că a venit propunerea de la Crețu. Dacă venea propunerea de la ei era excelent.
 
Dar, pe de altă parte, nu trebuie să începem cu lucrurile de bun simț, străzi asfaltate și după aceea pârtii de schi?
 
Dacă o să ne cumpărăm palton numai după ce o să avem cămara plină și toate celelalte, nu o să ne cumpărăm palton niciodată. Eu zic că trebuie să mergem cu toate. Sunt străzi care trebuiesc asfaltate, o să ajungem să le asfaltăm. Dar repet, noi discutăm de străzi pe care locuiesc 20 de familii, 50 de familii. Deci atâția oameni circulă pe străzile alea. Nu discutăm de străzile din zona importantă a orașului, care sunt reabilitate. Cine spune că Decebal este la pământ? Este pe pământ. Am introdus-o acum în studii, o să facem studiile și peste 4-5 ani va intra în reabilitare. Nu trebuie acum, nu avem de ce să facem. Avem niște străzi pe care le-am cârpit, au șanse sută la sută să fie reabilitate.
 
De ce ați spus că nu veți lua niciodată credit pentru străzi?
 
Nu, am spus că nu voi lua niciodată credit care nu aduc un aport la bugetul municipiului. Voi lua credit pentru investiții și voi promova acele investiții care reușesc să aducă un plus de valoare la veniturile municipiului, astfel încât să fie acoperite dobânzile și comisioanele bancare. 
 
Nu v-ați ridicat prblema de ce aceste investiții, ambiții ale dumneavoastră nu reușiți să le împărtășiți și celorlalți consilieri?
 
Ba eu cred că ele sunt înțelese perfect și dacă ar fi venit ideea dintr-o altă parte ar fi fost susținute fără nicio rezervă. Sunt căutate tot felul de motive ca să fie respinse. Este un joc politic, nu e altceva. 
 
Veți rămâne în istorie cu pârtia lui Crețu…
 
(Râde)…eu sper să rămân cu pârtia lui Crețu, a cui o fi. Nu are importanță, e un obiectiv care deblochează un întreg sector.
 
Și când vom avea pârtie?
 
Nu plec din Primărie până când nu avem pârtie (râde)…
 
 
Augustin Danci
 
 
 
 
 
 
 | 269 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *