Interviu, Alin Burdeț: Experimentatul fundaș bistrițean revine în Liga a 2-a, după sezonul petrecut la Satu Mare în eșalonul terț!

La capătul recentului sezon încheiat, bistrițeanul Alin Burdeț a ratat “la mustață” accederea în barajul de promovare a Ligii a 2-a, alături de CSM Olimpia Satu Mare. Fundașul central cu peste 100 de meciuri în eșalonul secund al fotbalului românesc a fost om de bază în echipa sătmărenilor, ratând un singur meci pe toată durata sezonului, datorită cumului de cartonașe galbene. Evoluția sa bună, dar și istoricul care îl recomandă, nu au trecut neobservate, astfel că ofertele nu au încetat să apară odată cu terminarea ediției de campionat 2023/2024. Acesta a semnat cu formația de ligă secundă CSC Dumbrăvița, urmând să se alăture bănățenilor în perioada imediat următoare.

După sezoane bune în eșalonul secund, ai avut parte de un scurt periplu în Liga a 3-a. Cum te-ai obișnuit, din punct de vedere mental, cu trecerea la o ligă inferioară?

„Viața de sportiv îți scoate în drum și momente mai puțin pe placul tău, situații în care trebuie să te adaptezi și să mergi înainte. Eu sunt genul de jucător care se pliază și se adaptează oricărei situații, iar trecerea la un nivel inferior a fost una asumată. Indiferent de postura în care mă aflu, puterea de contrentrare și dorința de a progresa rămân aceleași și dau totul pe teren oriunde m-aș afla, indiferent de eșalonul în care activez.”

Cum ai caracteriza sezonul petrecut la Satu Mare?

„Pe plan personal, perioada de la Satu Mare a fost una benefică datorită faptului că am avut oportunitatea să lucrez alături de persoane și caractere profesioniste, care m-au apreciat, respectat și mi-au oferit încrederea necesară pentru a avea continuitate și consistență în evoluții și chiar vreau să le mulțumesc pe această cale. În schimb, pe plan colectiv, dacă ne raportam la lotul avut la dispoziție și calitatea jucătorilor, rămân cu un regret mare, că nu am reușit accederea la barajul de promovare.”

Ați ratat practic la ultima fază accederea în baraj, unde ați fi dat peste Gloria. Crezi că ați fi făcut o impresie mai bună decât Sighetul?

„Da, am ratat accederea la baraj în urma unui meci în care și rezultatul de egalitate ne asigura prezența acolo. Un meci în care am irosit două ocazii singur cu portarul, am avut o bară și alte 3-4 oportunități mari să închidem conturile, dar din păcate s-a dovedit încă o dată că în fotbal ocaziile se răzbună și, cum ai zis și tu, a urmat acea ultimă fază a meciului în care am primit gol, iar ulterior a venit fluierul final. Revenind la întrebare, consider că la felul în care a arătat echipa în ultima perioadă, atât din punct de vedere mental și fizic, cât și din punct de vedere tactic și valoric, cred că puteam face o figura frumosă, încununată chiar și cu o promovare în liga secundă.”

Ești entuziasmat de revenirea în Liga a 2-a? Ne poți spune câte ceva despre obiectivul tău și cel al echipei? Dumbrăvița s-a salvat cu emoții de la retrogradare sezonul trecut. Veți ținti partea superioară a clasamentului în sezonul ce urmează?

„Mi-am dorit mult să revin în Liga a 2-a. Despre obiectivul personal pot să-ți spun cu certitudine că am niște principii după care mă ghidez, atât în teren, cât și în viața extrasportivă, principii de la care nu voi devia niciodată, iar cei ce mă cunosc în adevăratul sens al cuvântului, știu cine sunt, atât ca om, cât și ca jucător de fotbal. Îmi doresc să fiu sănătos, să pot să mă pregătesc la capacitate maximă pentru a-mi câștiga locul în echipă. Referitor la obiectivul echipei, am urmărit sezonul recent încheiat al ligii secunde, dar și al echipei din Dumbrăvița, echipa având, la un moment dat, un avans de 12 puncte în fața fostei mele formații de la Dej. Cred că pe un fond de relaxare, dar în special datorită numărului masiv de accidentări și suspendări, echipa a intrat pe un șir de meciuri fără rezultate pozitive, iar încrederea lor a scăzut inevitabil. Cel mai important pentru echipă este că au reușit salvarea și vor continua în liga secundă și în sezonul care urmează să înceapă. Am spus-o mereu: sunt un jucător căruia îi plac provocările! Nu îmi pace să plec la drum cu gândul salvării de la retrogradare! Îmi doresc să formăm un grup unit, un grup cu caractere frumoase, puternice și să fim una dintre surprizele plăcute ale următoarei stagiuni.”

Un gând sau un mesaj pentru toți bistrițenii care îți urmăresc activitatea?

„Bistrițenilor care mă susțin și îmi urmăresc evoluția, le mulțumesc frumos. Fiind bistrițean la rândul meu, cred fără îndoială că orașul merită o echipă cel puțin în Liga a 2-a. Îmi pare rău că băieții nu au promovat, pentru că se crease o emulație frumoasă în oraș și lumea a arătat că fotbalul bistrițean e iubit, datorită prezenței masive a suporterilor pe stadion, în special în ultimele meciuri de acasă, chiar și din deplasare. Dar asta este frumusețea acestui sport, că mai mereu există șansa să te revanșezi, iar sezonul viitor, bucuria promovării poate fi înzecit mai mare după o lungă așteptare. Bistrițeni, vă doresc să fiți sănătoși și să aveți succes în tot ce faceți, atât pe planurile personale, familiale, cât si profesionale!”

Tiberiu Titieni

 | 2.723 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *