înot-ștafetă: Record național vechi de 24 de ani doborât de două bistrițence și două clujence!

Trei înotători de la CS Tibi Bistrița, Gherman Sorana, Moldovan Cătălina și Ropan Ștefan, au participat la Campionatul Național de copii, fete 11-12 ani și băieți 11-13 ani care s-a desfășurat în perioada 10-13 iulie 2014 la Brăila. În probele de ștafetă fetele au concurat alături de colegele de la SWC Cluj Napoca, Dascăl Ana și Valea Andrada, iar Ropan Ștefan a concurat alături de colegii de la SSV Suceava, Croitor Iulius, Cotos Șerban și Brandis Vlad.

La competiție au participat 167 fete și 286 băieți.

Sportivii clubului bistrițean au avut o comportare meritorie. Cea mai mare realizare a fost obținută de echipa de ștafetă fete în proba de 4×50 m liber prin doborârea recordului național la categoria lor de vârstă, un record vechi de 24 de ani. De altfel echipa de ștafetă fete a câștigat toate cele trei probe (4×100 m mixt, 4×100 m liber, 4×50 m liber), astfel echipa devenind triplă campioană națională.

În probele de ștafetă băieți, echipa din care face parte Ropan Ștefan a devenit vicecampioană națională la 4×50 m liber și 4×100 m liber, câștigând și medalia de bronz la 4×100 m mixt.

Președintele clubului Horgoș Tiberiu a declarat “La această ediție a campionatelor naționale de copii, sportivii mei Gherman Sorana și Moldovan Cătălina au devenit triple campioane naționale în probele de ștafetă și au doborât un record național care data din 25.11.1990,  Ropan Ștefan a devenit dublu  vicecampion național și a obținut în plus încă o medalie de bronz în probele de ștafetă, toate aceste rezultate ne-au adus o mare bucurie. Consider că acest record național doborât, constituie încă o premieră pentru sportul bistrițean adusă de clubul nostru. Pentru această performanță deosebită fetele vor fi premiate de clubul nostru cu câte un premiu special, iar pentru medaliile obținute în probele de ștafetă toți cei trei sportivi vor fi premiați ca de obicei. Mulțumesc antrenorilor de la cele 2 cluburi prietene, Moscaliuc Cezar de la SSV Suceava și Suciu Adrian de la SWC Cluj Napoca pentru colaborarea excelentă pe care o avem.”

El a mai declarat “În multe probe sportivii clubului și-au îmbunătățit recordurile personale, demn de remarcat sunt toate clasările în primele 8 locuri (Gherman Sorana loc 5 la 100 m spate, loc 7 la 200 m spate, loc 8 la 50 m fluture, Moldovan Cătălina loc 6 la 100 m bras, Ropan Ștefan loc 5 la 50 m bras și 100 m bras. Felicit sportivii clubului nostru dar și pe cei ai celor 2 cluburi prietene SSV și SWC pentru rezultatele obținute. Å¢in să felicit în mod deosebit sportiva Dascăl Ana de la SWC Cluj Napoca pentru că a egalat recordul național la 50 m fluture, un record care datează din 1993. Mulțumesc părinților pentru încredere și susținere.”


 | 1.962 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *