înot: Bistrițeanul Ștefan Ropan din nou vicecampion național cu ștafeta

 

Cinci înotători de la clubul sportiv Casa Ema Bistrița au participat în perioada 24-25 noiembrie 2012,în Bacău, la Campionatul Național de înot, la categoria copii fete 10 ani și băieți 10-11 ani. Au participat la această importantă competiție: Ropan Ștefan, Georgiță Alexandru, Gherman Sorana, Poenar Patricia, Å¢îra Daria.

Au fost prezenți peste 300 sportivi din  47 de cluburi, competiția desfășurându-se în 4 reuniuni cu serii contracronometru. Concursul a fost unul foarte puternic, ca dovadă în ultimele 2 din cele 4 reuniuni au fost doborâte 4 recorduri naționale.

Ropan Ștefana câștigat alături de colegii de la Clubul sportiv școlar Școala Generală nr.3 Suceava(SSV) medalia de argint în proba de ștafetă 4×50 m liber. De menționat că ștafeta câștigătoare,de la ATB București, a doborât recordul național al probei la această categorie de vârstă, record care data din anul 1985. În aceeași componență a ștafetei Ropan Ștefan a ocupat locul 5 în proba de ștafetă 4×50 m mixt.

Antrenorul Tiberiu Horgoș a declarat: “în general sunt multumit de rezultatele obținute de sportivii mei, rezultate care ne dau speranțe pentru viitor, dar au existat și rezultate în cazul fiecarui sportiv pentru care nu mă pot declara mulțumit. Având însă în vedere presiunea asupra copiilor la o astfel de competiție națională și numărul mare de participanți consider că trebuie menționate clasările în primii 20.”

Astfel de clasări au obținut:

–        Ropan Ștefan: locul 7 la 100 m liber, locul 7 la 50 m bras, locul 8 la 50 m fluture, locul 12 la 50 m liber

–        Gherman Sorana: locul 9 a 50 m spate, locul 13 la 100 m liber, locul 13 la 50 m liber, locul 17 la 50 m future

–        Poenar Patricia: locul 17 la 50 m bras

Tiberiu Horgoș a mai declarat: “Consider că așa cum am avut multe clasări pe podium la diferite cupe cu participare națională și internațională pe viitor vom avea clasări pe podium la și campionatele naționale nu numai la ștafetă ci și la probele individuale.”

 

 

 

 


 | 449 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *