S-a înființat Asociația Ticu Șteff – Pro Schi Alpin! Horea Ștefănescu: ”Avem obligația să facem asta!”

O asociatie nou infiintata va funcționa pentru toti schiorii bistriteni in onoarea profesorului de sport si antrenor de schi alpin, Ticu Steff

Asociatia TICU STEFF – PRO SCHI ALPIN  isi propune sa sustina dezvoltarea si promovarea schiului alpin la nivelul judetului Bistrita-Nasaud.

”Dorim sa aducem la cunostinta publicului bistritean, si in mod deosebit iubitorilor schiului alpin, ca in luna iulie a acestui an a luat fiinta Asociatia “Ticu Steff – Pro SchiAlpin”.

Asociatia va readuce schiul alpin de performanta in sfera de interes a institutiilor abilitate din judet si a iubitorilor acestui sport.

Rolul Asociatiei va fi sa faciliteze coeziunea comunitatii de schiori existente pentru a putea participa organizat la dezvoltarea schiului alpin, sport cu traditie in Bistrita dar intrat intr-un con de umbra in ultimii ani”, spun fondatorii, într-un comunicat.

Fondatorii Asociatiei Ticu Steff – Pro Schi Alpin sunt lector universitar dr. HoreaStefanescu din cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport –extensia Bistrita a UBB Cluj –Napoca, vechi coleg si prieten, cu care Ticu Steff a format si a perfectionat echipa de schi alpin de performanta din cadrul LPS Bistrita si a adus judetului nostrum rezultate emerite la nivel scolar, national si chiar international, Anca Steff si Mariana Steff, fiica, respective sotia lui Ticu Steff.

Ideea infiintarii asociatiei a prins contur la sfarsitul iernii, cand pe partia Cocos din Bistrita a avut loc prima editie a Memorialului “Ticu Steff”, organizata cu sprijinul Asociatiei Pro Universitaria. Evenimentul s-a bucurat de un real succes prin participarea unui numar mare de pasionati ai schiului, atat in randul concurentilor, cat si al spectatorilor.

Spiritul special pe care Ticu Steff l-a promovat de-a lungul carierei sale ca professor si antrenor de schi alpin si dragostea pentru zapada si miscare au triumfat cu adevarat in luna martie, la Memorial, prin entuziasmul si bucuria manifestate de cei care l-au cunoscut, prezenti in numar foarte mare pe partia Cocos din Bistrita.

O asemenea energie trebuia intretinuta deoarece lucrurile de valoare si frumoase apar tocmai din astfel de momente create de oameni speciali, pasionati si dedicati.

”Ii acordam credit domnului Silivan Craciun, si dansul un fost elev antrenat de Ticu la schi, pentru inspiratia de a propune infiintarea unei fundatii in memoria lui Ticu Steff.

Asociatia “Ticu Steff” – Pro Schi Alpin are in vedere in continuare sustinerea organizarii la inceputul anului viitor a celei de-a doua editii a concursului Memorial” Ticu Steff” si identificarea si organizarea unor actiuni de promovare a Asociatiei cu obiectivele acesteia in randurile factorilor de decizie si a publicului, pentru consolidarea ei intr-o voce cu rezonanta in domeniu.

Asadar, ii invitam pe toti cei care simt ca ar putea face parte dintr-un proiect fain, sa vina alaturi de fondatorii asociatiei si sa genereze valoare prin viziunea si resursele proprii.

In acest sens amintim ca pana la 31 iulie se poate redirectiona catre Asociatia Ticu Steff-  ProSchiAlpin 2% din impozitul pe venit. Puteti face asta accesand acest link https://redirectioneaza.ro/ticu-steff-pro-schi-alpin/doilasuta

 

“Fond, biatlon, alpin, schiul este iubit pe la noi pe acasa, ADN –ul bistritenilor contine dragoste de alunecare pe zapada… partiile si coclaurile inzapezite din Romania si Europa sunt ticsite de bistriteni. Avem traditie si in sportul de performanta, fete si baieti care au alergat si alearga pe schiuri la Campionatele Mondiale si Jocurile Olimpice, se poate vorbi de traditie, de palmares in sportul alb.
Avem obligatia morala si profesionala sa transmitem mai departe copiilor “darul” si bucuria de a schia pe de o parte, dar si sa ne mai oprim cateodata pentru a ne aduce aminte de ierni si oameni cu care am schiat.” – spune Horea Stefanescu

“Pentru mine, miza intemeierii acestei asociatii este sa pastram vie memoria tatalui meu in lumea schiului pe care el a iubit-o cel mai mult si cred ca pasiunea lui pentru acest sport si dedicarea pe care a aratat-o celor cu care a colaborat, pot fi mai departe forte care sa-i inspire si sa-i uneasca pe schiorii bistriteni.” – Anca Steff

Dumitru Steff (foto)s-a nascut pe 22 ianuarie 1945 la Bistrita Bargaului. A urmat cursurile scolii generale din Bistrita Bargaului, liceului LiviuRebreanu din Bistrita si mai apoi a absolvit Institutul de Educatie Fizicasi Sport din Bucuresti ,promotia 1967.

A fost primul profesor de educatie fizica cu specializarea schi alpin din Bistrita.

Alaturi de Stefan Berbecaru, a fost fondatorul Comisiei Judetene de Schi.

Pasionat de munte, miscare, zapada si mai ales de schi alpin, Ticu Steff, asa cum il stiu toti care l-au cunoscut, a initiat in tainele schiului sute de copii din Bistrita carora le-a insuflat totodata dragostea pentru munte si zapada, iar pe unii dintre ei i-a antrenat pentru performanta in cadrul  CSS si LPS Bistrita impreuna cu Horea Stefanescu.

Ticu Steff si-a incheiat cariera de antrenor in anul 2011 cand in urma unor probleme de sanatate a fost nevoit sa renunte la schi, pasiunea lui de o viata. A ramas insa aproape cu sufletul de lumea sportului de performanta din Bistrita pana in ultima clipa.

Ticu Steff a decedat anul trecut in data de 26 septembrie.

 

 | 2.636 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *