Incredibil! Bistrița, regina gimnasticii masculine. CSM, campioană națională!

 

CSM Bistrița a obținut primul titlu național din istoria gimnasticii masculine care merge în provincie. Echipa antrenată de frații Pop, Vug, Ianculescu și Alexa au adus Bistriței aurul pe echipe în Campionatul Național de gimnastică pentru seniori

Dacă în anii trecuți, echipa bistrițeană de gimnastică era abonată la locul 2 în cadrul naționalelor de seniori, de data aceasta s-a întâmplat minunea. La Onești, în Sala Sporturilor “Nadia Comănici”, bistrițenii au strălucit în concursul pe echipe și au urcat pe prima treaptă a podiumului. Marius Berbecar, Andrei Muntean, Cristian Bățagă și Doru Iacob au adunat 260.600 de puncte și au devansat gimnaștii de la Dinamo, abonați la locul 1. Este primul titlu din istoria gimnasticii masculine la nivel de seniori care merge în provincie.

“E o performanță foarte mare. E vorba despre multă seriozitate în pregătire, muncă fără vacanțe și concedii”, spune Augustin Pop, care visează de câteva decenii acest succes. El vine după un loc 4 cu echipa la Festivalul olimpic al tineretului european, un fel de campionat european desfășurat în Turcia și înaintea naționalelor de juniori de la Lugoj, unde bistrițenii își propun multe medalii. De remarcat că Bistrița a mai avut o echipă în concurs, LPS CSM Bistrița, care a terminat pe 6, după Dinamo, Reșița, Lugoj și Sibiu, dar înaintea unor echipe ca Steaua sau CSS 7 Dinamo.

Buni și pe aparate

În total, la aceste Campionatew naționale de seniori, Bistrița a adunat 11 medalii. Dacă la individual compus, podiumul a arătat exact ca anul trecut, cu Berbecar și Bățagă pe 2 și 3, în spatele campionului național Flavius Koczi, pe aparate bistrițenii au dominat la paralele și inele.

Marius Berbecar și-a demonstrat din nou valoarea la paralele, devenind campion național, dar și la bară și sărituri unde a luat bronz. Bățagă a fost de nebătut la inele iar Manolache a ieșit al doilea la cal. Și speranțele au avut o comportare bună, Doru Iacob la paralele și bară, Mihai Sârbu la sol, completând zestrea de medalii bistrițene.

Adrian Linca

 | 423 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *