Începe reconstrucția

După un sezon și jumătate soldat cu încercări nereușite de a promova pe prima scenă handbalistică, HCM-CSM Bistrița s-a reorientat și a schimbat modul de abordare. Conducerea vrea un proiect pe o perioadă mai
lungă și o echipă clădită pe tineri jucători, o parte din ei provenind din pepiniera Liceului cu Program Sportiv.

O echipă total schimbată a HCM-ului va aborda returul campionatului, retur care va începe pe data de 7 februarie. Fără vedetele Zenoviu, Panazan, Uros, Babic, dar și fără obiectiv, HCM-CSM Bistrița și-a reluat pregătirile sub comanda noilor antrenori, Cosma și Lungu. Handbaliștii au început cu câte două antrenamente pe zi, unul de pregătire fizică, ce include și alergare pe dealurile de lângă Bistrița și unul după-masa, în sală. Nu vor avea parte de cantonament în această iarnă.

HCM-CSM Bistrița mai are în momentul de față doar 10 jucători, lotul urmând să fie completat cu juniori. Cei 10 care au rămas sunt: Florin Rus, Ionuț Lungu, Traian Grecicosei, Andrei Ioneac, Alexander Krașnîi, Alexandru Dîl, Ciprian Pop, Dănuț Codrea, Marius Lișiță și Bogdan Cosma.

Bogdan Cosma rămâne principal

După demiterea lui Mocanu și Aldica de pe banca tehnică, echipa a fost antrenată în ultimele etape de Bogdan Cosma și Ionuț Lungu. De altfel, cei doi au decis să rămână la Bistrița. Bogdan Cosma a declarat că vrea să înceapă un nou proiect de reconstrucție a echipei de handbal, un proiect care să se întindă pe o perioadă mai lungă. ”Mergem pe un proiect de întinerire a lotului, împreună cu LPS. Până la începerea returului voi selecta 5-6 jucători de care am nevoie pentru terminarea acestui campionat. Mi s-a propus să fiu antrenor-jucător, sper să-mi fac treaba cât de bine, sper că am furat de la antrenorii mei ce a fost mai bun și să scoatem 4-5 jucători tineri care să joace în Liga Națională”, a declarat Bogdan Cosma.

Cosma recunoaște totuși că au fost unele probleme financiare la echipă și că nu și-au primit toți banii. ”A fost o vacanță cam lungă și cam sărăcăcioasă din punct de vedere material, au fost multe schimbări în cadrul clubului, mulți jucători puși pe liber. S-a renunțat la unii pentru că aveau salarii foarte mari”, a mai spus noul antrenor al echipei.

La conducerea echipei a rămas și Ciprian Săcăleanu, care este în continuare directorul sportiv al HCM-ului.

Protocolul cu LPS, aproape gata

Ceea ce promitea Ion Mocanu în urmă cu un an și jumătate, la venirea sa la echipă, se realizează tocmai după plecarea tehnicianului. HCM-CSM Bistrița perfectează în aceste zile un protocol de colaborare. Șapte dintre juniorii antrenați de Silvian Vlad se pregătesc deja cu echipa mare: Marius Avram, Silviu Beșa (portari), Ovidiu Irimieș (extremă stânga), Andrei Vlad (inter stânga), Emilian Turcu (centru), Sorin Giurgiucă (inter dreapta) și Alexandru Gabor (extremă). Silvian Vlad a declarat că acest protocol a venit un pic târziu, dar că este benefic, atât pentru jucătorii săi, cât mai ales pentru HCM. „Nu vrem nici un ban. Noi vrem să ajutăm echipa, să aibă cu cine să joace, după atâtea plecări”, a declarat Silvian Vlad.

 | 119 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On