încă un teren de sport e pe cale de dispariție! Mulți bistrițeni se pregătesc să protesteze în stradă!

Deși primarul Ovidiu Crețu se laudă mereu că e un mare susținător al sportului, are destule moment în care arată exact contrariul. Sub conducerea lui, în municipiu nu a apărut nicio bază sportivă nouă, în schimb au dispărut sau sunt pe cale de dispariție câteva terenuri pe care generații întregi au făcut mișcare.

Cel mai elocvent exemplu în acest sens este curtea Colegiului Liviu Rebreanu, de unde au dispărut două terenuri de handbal și unul de baschet, pe care mii de bistrițeni le-au folosit de-a lungul ultimelor decenii. 

Iată că acum, bistrițenii se tem că un alt spațiu de mișcare ar putea fi deturnat.

Cetățenii de pe Aleea Trandafirilor sunt revoltați deoarece primăria îi lasă pe penticostalii care vin duminică la slujbă la o biserică din zonă să își parcheze mașinile pe un teren de sport amenajat între blocuri și se tem că se pregătește transformaea tenului de sport în parcare.

Oamenii au depus un memoriu cu 200 de semnături la Primărie și vor să iasă în stradă alături de toți cei care le împărtășesc convingerile. Au făcut și o pagină de facebook, intitulată salvatiterenul. "Este posibil să fie de fapt ultimul teren de sport cu acces liber din orașul Bistrița dar este condamnat să dispară din cauza unor interese de grup. Vă chemăm alături de noi, duminică dimineața, la un Protest Civic cu cărucioare, mingi, biciclete și role". scrie cineva într-o postare pe această pagină de facebook.

Primarul Ovidiu Crețu a declarat pe această temă că "acolo avem un teren de sport asfaltat, la care am instalat recent coșuri de baschet, iar acum se lucrează la trasarea lui. Duminica de la 10.00 la 13.00 va fi folosit ca spațiu de parcare la solicitarea bisericii penticostale din zonă. Personal nu sunt de acord cu această intoleranță religioasă, pentru că despre asta este vorba. Cred că dacă ar fi fost vorba despre ortodocși sau greco-catolici nu erau aceste discuții. Bistrița este de sute de ani un oraș multietnic, multireligios și multicultural. Trebuie să arătăm acest lucru și acum, trebuie să arătăm înțelegere".

Însă, bistrițenii din zonă nu-l cred și au informații că penticostalii fac presiuni la Primărie să obțină acel spațiu pentru a-l transforma în parcare.

sportulbistritean.ro

 | 479 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *