În replică unui lord

Nea Jean a dat recital la televizor, pe un canal din Cluj, la sfârșitul săptămânii trecute. Cei care n-ați văzut reprezentația n-ați pierdut mare lucru. Partea cea mai interesantă a fost cea legată de ”o fițuică ce a ajuns să se lege de viața spirituală a lui Sabău. E a unui tip frustat, care nu a reușit nici ca jucător la juniori, nici ca antrenor”, a spus șeful Gloriei, referindu-se la subsemnatul. Fiindcă îl respect prea mult, încerc să-i dau o replică decentă, de bun simț, deși ar fi meritat una pe măsura atacului său la persoană. Buuun.

În primul rând, nea Jeane, află din fițuica noastră că nu ne-am legat niciodată de viața spirituală a lui Sabău. Numai că dumneata ai citit odată titlul materialului ”Sfântul”, scris acum vreo doi ani și ai rămas, iartă-mă, un pic cuplat. Acel material făcea referire la ideea că Sabău n-ar fi chiar un sfânt, așa cum vrea să pară, că are și el defectele lui. Ce legătură o fi având asta cu religia moțului, cu credința lui în Martorii lui Iehova? Îți spun eu, nea Jeane: nici una și te rog din suflet să mă crezi că puțin îmi pasă că Sabău se roagă pe Alba Iulia, nu pe Odobescu. În schimb, îmi pasă de clubul ăsta al dumitale, pe care ”moțu” îl face praf azi mâine.

(Apoi, fie vorba între noi, îți spun ca unui bunic, nu mai spune „frustat” că se zice „frustrat”, nu mai pomeni de „top-show-uri” că se spune „talk-show-uri” și așa mai departe)

Buuuun. Era să uit. „Fițuică” zici? Hmmm, ce ziar adevărat aș putea face, crede-mă, dacă mi-ar da și mie consiliul local măcar a 10-a parte din cât îți dă dumitale în fiecare an. Fițuica asta și eu personal îți băgăm, nea Jeane, bani în club an de an, prin taxe și impozite și uite ce rău ești cu noi!

În ce privește frustrarea… Nuuu-i adevărat, nea Jeane. Nu-s frustrat din pricinile astea. Naaaa-m fost eu așa valoare la fotbal încât să îmi pară rău că n-am ajuns de top, dar știu mulți, mulți alții care chiar suferă. Cu familii întregi lângă ei plâng că au ratat șansa de a câștiga ceva bănuți din fotbal în dauna altora mult mai slabi cu care i-ai înlocuit. Și nu-s frustrat nici cu antrenoratul, fiindcă nu mi-am dorit niciodată asta. M-am jucat doar cu meseria, ca să vă înțeleg mai bine lumea asta, a oamenilor de fotbal. Dar în schimb cunosc mulți antrenori frustrați de-adevăratelea, care se învârt prin jurul dumitale și care s-au ratat cu emblema Gloriei în piept.

Așa căăăă… nu mă mai împunge peste tot pe unde mă prinzi că n-ai dreptate. Ș-apoi, nu-i frumos, că îți strici renumele, doar ești un lord!

 | 175 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On