”Nu mi-am imaginat așa ceva!”Un interviu cu Valentina Ardean Elisei

Valentina Ardean Elisei, ai lipsit din acest start de campionat. Ce s-a întâmplat?

Aveam unele probleme la genunchiul stâng pe care am reușit să le țin sub control în ultimul an competițional. Însă,  chiar înainte de startul sezonului, acestea s-au înrăutățit și am fost nevoită să fac o intervenție chirurgicală de curățare a meniscului extern.

Ce părere ai despre situația în care se află echipa, aproape în totalitate infectată cu Covid?

Este un “scenariu” pe care, din păcate, îl anticipam cu toții din cauză că ne petrecem destul de mult timp împreună. Avem antrenamente cu contact fizic, deplăsari, în general o activitate de grup. Dar, sincer, nu mi -am imaginat așa ceva, că se va întâmpla cu toată echipa deodată, pentru că am făcut testări periodice și am respectat toate măsurile de igienă și securitate atât în cadrul programului echipei, cât și în viața privată.

Cum ai văzut, în premieră după atâția ani de handbal, sistemul în care se desfășoară acest campionat?

Cred că ideea a fost să se dispute un număr cât mai mare de jocuri într -un timp scurt pentru că suntem într -o oarecare întârziere a programului competițional. Sunt oarecum obișnuită cu acest gen de turnee de la echipa națională. Însă, în contextul actual, nu știu cât de sigur este pentru participanți.  Iar un prim răspuns l-am primit tocmai prin situația de la echipa noastră, deși conducerea clubului a făcut nenumărate demersuri și s-a opus desfășurării etapelor în sistem turneu.

Ce părere ai despre evoluția echipei în primele etape?

Au fost atât momente foarte bune cât și unele mai puțin bune . Însă, felul în care am putut să ne desfășurăm activitatea din luna martie și până acum, cu siguranță că și-a pus și își va mai pune amprenta pe evoluțiile noastre din teren și aici mă refer la toate echipele angrenate în competiția internă.

Ce crezi că ne-a lipsit în ultimele două jocuri?

Având situația de față, e clar că la momentul celor două jocuri probabil întregul lot era infectat. Îmi e greu să mă pun în locul fetelor, să știu cum s-au simțit pentru că eu am lipsit din lot.

Cum crezi că va arăta echipa în următoarele meciuri?

Este foarte greu de anticipat. Sunt cel puțin două săptămâni în care fetele vor sta izolate și vorbim de întreg lotul inclusiv staff-ul, excepție făcând eu și Maria Țanc. Este important ca fiecare să treacă cu bine peste boală, după care vom relua antrenamentele și vom încerca să recuperăm ce se va pierde în aceste două săptămâni. Trecem printr -o perioadă complicată și la nivel național, astfel că e greu de anticipat cum va arăta perioada următoare.

Crezi că obiectivul, primele 4 locuri, este realizabil în acest sezon?

Sincer nu știu ce să cred. În condiții normale ne -am putea lupta pentru acest obiectiv. Însă, pentru asta am avea nevoie de întreg lotul valid, iar situații ca aceasta în care ne aflăm acum să nu se mai repete, deoarece în 6 zile ar trebui să jucăm împotriva campioanei și nu știu cum vom reuși să ne prezentăm la acest meci.

Când crezi că te vor putea revedea din nou iubitorii handbalului?

Săptămâna trecută am efectuat ultimul control și am primit acordul medicului de a mă alătura fetelor la antrenamente. Era în plan să revin la următorul meci, cel cu Vâlcea, însă acum cred că programul meu și, evident, al echipei va fi probabil altul. Sper ca la primul joc pe care îl va susține echipa să fac parte din lot și să încerc să-mi aduc aportul așa cum am făcut-o și altădată.

 | 2.773 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

7 Comments

 1. Felicitări pentru întreaga carieră sportivă și multă sănătate!
  Sperăm să te mai vedem inca multi ani pe semicerc!!!

  Post a Reply
 2. Bravo pentru ce ai făcut ,dar acuma serios nu ți-ai imaginat ca mai găsești o echipa așa proasta sa îți dea o căruță de bani si pentru ce,serios ce?? De când nu mai joci(îmi pare rau pentru orice accidentare la orice fata)încep sa o apreciez mai mult pe Ilyna cu ratările ei ca ea mai da din când in când o pasa la colege,la naționala nu te întorci?
  Sper sa mai ramai in familia bistrita sa ne mai iei din bani ca doar sunt grămada (soțul nu l-ai băgat pe la echipa măcar la juniori ceva ca se practica)

  Post a Reply
  • Chiar daca se practica la alte case, in acest caz, al lui Alice, nu e cazul. Aceasta ,,fata,, care e femeie în toată regula, e și mama și are si un caracter care te depășește pe tine cu muuuult. Bani e normal să câștige pt că are un palmares in spate pt care a muncit. Alice, eu îți mulțumesc pt că inspiri oameni, pt că ai arătat ce inseamna un sportiv complet. Multă sanatate!

  • mare idiot esti Adeiane,fata asta merita tot respectul iar managementul echipei Gloria este unul de luat in exemplu in tara !!Idioti ca tine nu merita sa traiasca in Bistrita .Cu gandirea ta meriti sa traiesti in Congo.

 3. de luat exemplu*

  Post a Reply
  • Când o sa ajungeți la cunoștințele mele in ale handbalului o sa îmi pun mintea sa vorbesc și sa va răspund pana atunci nu are rost sa va dau vouă explicații,dacă vreți explicații va sugerez sa îmi răspundeți peste cel puțin 5 ani după ce mai învățați puțin și Cunoaște-ți mai bine despre ce vorbesc
   Dacă sunteți așa susținători cu,conducerea va dau doar un exemplu și am sa rămân cu el: de ce nu iau mai prelungit contractul lui prof.Radu ???sunt cel puțin 7 motive 🤔…poate chiar mai multe

 4. Sau va sugerez sa o întrebați pe Oana Chirila ca ea știe destul de bine cum sta treaba ( noroc cu ea ca așa a ajuns domnul Horatiu la naționala) !

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *