Horoba spune pas

– directorul sportiv al Gloriei, mâna dreaptă a președintelui Pădureanu vreme de 20 de ani, și-a dat demisia și a plecat la Mediaș. Dar nu înainte de a vorbi despre ”lipitori”, despre ”mâncătorii de marmeladă din jurul președintelui” și despre ”un cerc de oameni de afaceri care vor să pună mâna pe club”

Ioan Horoba a spus adio Gloriei, și-a făcut bagajele și a plecat la Mediaș. Unde va ocupa funcția de director general și unde speră să-și recapete statutul pe care l-a avut odată la Gloria. Acela de mână dreaptă a președintelui, de om cu un cuvânt important de spus în club. ”În ultima vreme nimeni nu mă mai consulta, nimeni nu mă mai întreba nimic. Și decât să mă dea ei afară după 20 de ani dedicați clubului, mai bine plec eu acolo unde sunt dorit”, a spus ieri Horoba, la o ultimă întâlnire cu presa. Cu o mină destul de tristă, avându-l alături doar pe fiul său Horațiu, omul care l-a slujit două decenii pe Jean Pădureanu a vorbit despre un grup de oameni de afaceri care vor să pună mâna pe club, dar nu a făcut nici o nominalizare. A adus vorba despre Ioan Ovidiu Sabău și a amintit că el și vicele Schorsch l-au convins pe Pădureanu să-l aducă la Bistrița, dar că nu înțelege ce se întâmplă în prezent și de ce nu are rezultate. A vorbit și despre Jean Pădureanu, însă doar cu respect și fără să-l atace. A atins și subiectul legat de sponsori și despre relația proastă pe care o întreține clubul cu ei. Despre reușitele pe care le-a avut la club, dar și despre necazuri. În 30 de minute, Ioan Horoba a trecut în revistă 20 de ani de muncă la Gloria, a băut un pahar de șampanie cu ziariștii cu care s-a contrat de-a lungul timpului și a plecat la Mediaș, să pună umărul la salvarea echipei Gaz Metan de la retrogradare.

Ioan Horoba despre…

…Pădureanu

Sunt alături de Pădureanu nu numai de 20 de ani, de când sunt la Gloria, ci din 1976, când am stabilit primul turneu pentru Gloria în Polonia. Am învățat foarte multe lucruri de la dânsul și regret că în ultima vreme nu am mai colaborat. Am trecut împreună prin momente atât de grele, că nu aveam bani nici de motorină. A fost nevoit să plece la Rapid și a băgat toți banii personali pe care i-a câștigat acolo pentru a salva echipa. Dar nu vreau să se acrediteze ideea că e Dumnezeu care face singur totul la echipă. Dacă nu era unul ca Romică Grec, ca Petrina, ca Horoba sau ca Hatfaludi să știți că nici președintele nu ajungea la această longevitate cu care să se laude peste tot. Nu pot să explic ce s-a întâmplat în ultima vreme între mine și el, nu știu de unde a apărut răceala asta dintre noi.

…Comitetul Director

Sunt unii oameni extraordinari, dar și unii care nu fac nimic pentru club. Stoian, Naghiu sunt oameni care trec neobservați, dar fac o muncă extraordinară, total dezinteresată. Dar atâta vreme cât sunt două-trei lipitori prin comitetul director, care se erijează în mari conducători, dar în afară de a nu rata deplasările în străinătate nu fac nimic, nu vom reuși să ne salvăm la infinit de la retrogradare. Și i-aș spune să nu caute neghina altundeva decât printre mâncătorii de marmeladă din jurul lui.

…Horoba

Plec la Mediaș cu mare regret, e al doilea loc de muncă al meu la 59 de ani. Am fost trup și suflet pentru Gloria în orice zi și la orice oră. Poate mi-am riscat și libertatea uneori. N-aș vrea să coincidă plecarea mea cu retrogradarea, doamne ferește, așa cum a coincis venirea cu promovarea, în 90. Cu toate legendele care circulă despre mine, că sunt escroc, că una, că alta, nu poate spune nimeni nimic adevărat despre mine, doar minciuni.

…unii oameni de afaceri

Persoana care îi incomoda eram eu. Ei credeau că îl pot manipula pe președinte, dar nu e așa. Țin să-i anunț și pe această cale că nu vor reuși să pună mâna pe club, în primul rând că nu au potență financiară. Dacă se vor uni doi necăjiți nu vor reuși nimic.

… Sabău

Am avut o relație de excepție cu Sabău. Dar trebuie să fie conștient că anul acesta e primul în care un antrenor a avut vreodată la Gloria un buget. Este pentru prima dată când a putut să facă transferurile pe care le-a vrut. Prin comparație cu acum doi ani, când bugetul a fost zero, nu știu ce se întâmplă acum că nu reușim să părăsim zona asta nenorocită din clasament. Îmi pare rău că las un mare profesionist și că nu mai am ocazia să lucrez cu el. Deși, cine știe, poate o să ne mai întâlnim. E unul dintre puținii antrenori care locuiește cu echipa și care muncește foarte mult. Nu cred că trebuie înlocuit, deși ceva se petrece cu el.

 | 135 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On