Horoba iese la atac !

– fostul vicepreședinte al Gloriei, Ioan Horoba, se ia de „tăietorii de frunze la
câini” din jurul lui Jean Pădureanu, supărat că încearcă să-l excludă dintre membrii fondatori ai clubului

Domnule Horoba, se aude că ați fost exclus dintre membrii fondatori ai ACF Gloria 1922, în urma ultimei Adunări Generale?

Am auzit și eu de această aberație. În primul rând trebuia să fiu și eu invitat la această adunare generală, ca membru fondator. Apoi, dacă tot nu m-au invitat, aveau obligația să-mi transmită hotărârea pe care au luat-o. Așa, aud doar pe la colțuri. De fapt, toate lucrurile care se întâmplă la Gloria Bistrița se aud doar pe la colțuri în ultima vreme.

Unul dintre motivele îndepărtării dumneavoastră ar fi că funcția dumneavoastră de director la Mediaș este incompatibilă cu cea de membru fondator la Gloria…

Nu există așa ceva. Ar fi o premieră mondială ceea ce încearcă marii strategi de la Gloria. Nu poți exclude un membru fondator. Și nu cred că în fața judecătorului rezistă un asemenea argument, că eu aș fi incompatibil. Eu am un contract de muncă la o altă unitate sportivă, dar statutul de membru fondator nu poate să-mi fie luat. Însăși noțiunea de membru fondator conferă acest statut pe viață. Nu văd unde este incompatibilitatea. Nu vreau să merg mai departe și să le dau jos masca unora de acolo. Eu vreau să rămână cu masca pe care o au.

Concret, la cine vă referiți?

La cei care mișună prin clubul de la Bistrița. Sunt destui băgători de seamă și tăietori de frunze la câini, care nu se ocupă decât cu asemenea lucruri.

„Au rupt o parte din patrimoniu înființând
fundația
Stadion”

Care credeți că e substratul eliminării dumneavoastră?

Îmi scapă, habar nu am. Probabil că sunt un pericol pentru Gloria Bistrița. Nu știu ce vor ei să demonstreze cu asta. Ei pot face o altă asociație, un alt club. Așa cum a fost și acesta înființat, ACF Gloria 1922, al cărui nume chiar eu i l-am dat. Sigur că e cam greu acuma, că trebuie să preiei și activul și pasivul. De altfel, au avut grijă să rupă din Gloria 1922 o parte din patrimoniu, înființând o fundație, așa-zisa fundație Stadion, pe care au trecut o parte din patrimoniul Gloriei. Sincer să fiu, nu știu nici care sunt membrii și nici nu e problema mea.

Aveți de gând să ac-ționați în vreun fel, eventual să acționați pe cineva în instanță?

Nu, pentru că sunt convins că atunci când vor ajunge cu actele în instanță, cu modificările la statut, o să fie respinse. Nu există așa ceva, o să se facă ceva. Eu nu o să port procese împotriva Glori-ei, să fie clar, orice s-ar întâmpla. Numai că nu mi se pare potrivit nici modul în care au acționat. Sunt și alți membri fondatori care nu au fost che-mați la adunarea generală. Cei din clubul bistrițean au cam pierdut orice noțiune de civilizație.

Adunarea Generală s-a desfășurat fără presă în acest an. Credeți că ar avea vreo legătură această decizie de a nu chema presa cu modificările din statut?

Nu știu de ce s-a ținut această adunare generală în-tr-un cerc închis , ascuns, pentru prima dată de când am plecat eu de acolo. Se lucrează total netransparent. După câte aud eu, fiindcă nu trăiesc pe lună, în club e o atmosferă total neprielnică pentru ce au de făcut cei de acolo în acest moment. Adică să salveze echipa de la retrogradare. În schimb toată lumea șușotește, se ascunde fiecare de fiecare, se suspicionează unul pe altul.

„Gloria are mari specialiști în cârnați,
în comunicate și în marketing”

Cum vedeți situația echipei în acest sezon?

Nu cred că e potrivit, după ce am stat 21 de ani acolo, să vin eu să dau lecții. Au rămas profesioniștii acolo și probabil că vor găsi cheia care să ducă la păstrarea locului în prima divizie

Folosiți cuvântul „profesioniști” în mod ironic?

Nu, deloc. Acolo sunt mari specialiști în producția de cârnați, sunt cei mai buni oameni în adrese și comunicate, mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu. În toate do-meniile. Au oameni foarte buni la marketing, în toate do-meniile. Nu vreau să vorbesc foarte mult despre foștii mei colegi. Toți au calități deo-sebite.

Cât de dură va fi lupta pentru evitarea retrogradării?

Foarte dură. În primul rând mă gândesc la mine. Eu, cu echipa pe care o conduc, nu sunt sigur că voi rezista în divizia A și am 7 puncte peste Gloria. Și programul este mai ușor decât îl are Gloria. Dar, totuși, dacă cei din clubul bistrițean s-ar ocupa de lucrurile cele mai importante în acest moment, poate că ar fi șanse să se salveze. Important e să aducă oameni cu bani. Fără bani, categoric nu au nici o șansă.

În procente, ce șanse dați Gloriei să se salveze?

Nu vreau să dau procente. Am stat 21 de ani acolo, nu este frumos să vorbesc despre Gloria în ansamblu. Dar pot să acuz niște capete luminate de acolo, între ghi-limele, care vor duce acest club la pierzanie.

„Clubul se va distruge din interior”

Când vorbiți despre aceste „capete luminate” vă referiți și la președintele Jean Pădureanu?

Nu mă refer la el. Numai că el ar trebui să fie ajutat de aceste capete luminate, care, din păcate, mai mult îl încurcă. Dar nu vreau să dau eu lecții. Însă este clar, referin-du-mă și la acea adunare generală ultrasecretă, că am dreptate.

Vă gândiți să vă mai întoarceți vreodată la Gloria?

Nici gând. Nu mă voi mai întoarce niciodată la Gloria. Deși am fost contactat de oameni importanți din județ să vin înapoi. Nu sunt dispus să vin înapoi. Sigur că mă doare ce se întâmplă la Gloria. Întotdeauna mă rog să
scoată câte un rezultat bun. Să fie clar, pot jura cu mâna pe inimă că nu-mi doresc să retrogradeze Gloria. Nu pot da la o parte 21 de ani în care eu zic că mi-am făcut treaba. Atâta timp cât n-au intervenit aceste forțe oculte, care în cele din urmă o să-l năruiască. Din interior, nu din afară. Vă spun cu mare sinceritate că nu există un loc mai propice pentru o echipă ca la Bistrița. Nu există vreo echipă mai susținută de autorități ca Gloria. De la cel mai mic până la cel mai mare, toată lumea sprijină Gloria, sau măcar n-o încurcă. Dacă va fi cazul o să spun mai multe. O să dau jos măștile celor care fac rău clubului.

 | 163 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On