HCM, un egal cât o victorie

HCM-CSM Bistrița a reușit un rezultat de egalitate în prima confruntare cu principala contracandidată pentru barajul de promovare. După un meci dramatic, bistrițenii au încheiat la egalitate, scor 25-25, partida cu CSM Satu-Mare, un egal pe care Mocanu îl consideră la fel de valoros ca o victorie.

  HCM-CSM Bistrița a plecat la Satu-Mare cu gândul la victorie, pentru a tranșa încă din primul meci lupta pentru promovare. Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă, cel puțin în prima parte a meciului. Sătmărenii au profitat din plin de ratările bistrițenilor în primele 30 de minute și s-au desprins pe tabelă, astfel că la pauză conduceau cu scorul de 14-11. După ieșirea de la cabine, elevii lui Mocanu nu și-au revenit, gazdele majorând avantajul la cinci goluri. Handbaliștii lui Mocanu s-au trezit însă pe final de meci și au reușit să egaleze la 21, cu zece minute înainte de final. Finalul avea să fie dramatic pentru cele două echipe, care au mers cap la cap până în ultimele două minute, când tabela indica 25-25. Nici Bistrița și nici Satu-Mare nu au reușit să marcheze, ratând succesiv. Scor final, 25-25 și Bistrița smulge un punct prețios în deplasare la Satu Mare.
Antrenorul Ion Mocanu s-a arătat mulțumit de rezultatul obținut și crede că echipa sa a luat o opțiune importantă pentru accederea la barajul de promovare, deși mai sunt de jucat trei partide directe între Bistrița și Satu-Mare. „Egalul obținut e ca și o victorie. Noi am mers să câștigăm și am obținut un egal în deplasare, care valorează cât o victorie. În prima repriză, am ratat foarte mult, dar în partea a doua am revenit de la o diferență de cinci goluri și am egalat. Puteam să câștigăm pe final, dar lipsa de experiență a unor jucători s-a văzut. Oricum, sunt mulțumit de ambiția și dăruirea de care au dat dovadă jucătorii mei", a declarat Ion Mocanu.
După ce etapa trecută a stat, HCM-CSM Bistrița va disputa următorul meci în 4 octombrie, în Sala Polivalentă din Bistrița, cu începere de la ora 11.00, împotriva echipei HC II Odorheiul Secuiesc.

 | 164 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On