HCM-CSM – victorii în ultimele două etape

HCM-CSM Bistrița a jucat sâmbătă, în deplasare, la ultima clasată a Seriei C, Potaisa Turda. Cu doar șase jucători și doi portari, HCM-ul nu a avut probleme în a câștiga un meci în fața unei echipe de amatori. Cosma și compania au condus partida de la un capăt la altul, reușind o victorie la 10 goluri diferență, scor 48-38 (26-15).

”A fost un meci ușor, pe care l-am dominat și l-am câștigat fără probleme. A jucat toată lumea, deoarece am avut numai 6 jucători și doi portari. Din fericire, nu s-a accidentat nimeni și am terminat cu bine partida”, a declarat antrenorul echipei HCM-CSM Bistrița, Bogdan Cosma.

Pentru HCM-CSM au evoluat: Lungu, Grecicosei, Ioja, Ioneac, Dîl, Cosma, Lișiță și Codrea.

Astăzi, HCM-CSM Bistrița a jucat împotriva echipei CSM Sebeș, partida contând pentru etapa a VII-a din turul II al Diviziei A la Handbal Masculin. Bistrițenii încep slab partida, oaspeții conducând în primele minute. Apoi, cele două echipe au mers la egalitate până în minutul 27, când tabela arăta 12-12. Ultimele trei minute ale primei reprize au aparținut gazdelor, care se apară mai bine, Cosma și Ioneac de două ori stabilind scorul la pauză, HCM-CSM Bistrița – CSM Sebeș 15-13.

Repriza secundă este la fel de echilibrată ca prima, Sebeșul reușind să egaleze și să preia conducerea. Meciul se decide în minutul 25, la scorul de 26-26 când Lungu apară un 7 metri. La faza imediat următoare, Cosma scoate un 7 metri pentru Bistrița, Săcăleanu marchează și-și aduce echipa în avantaj. Încă doua intervenții senzaționale ale lui Lungu, coroborate cu două goluri ale lui Balint aduc HCM-ul la două goluri avantaj, cu un minut și jumătate înainte de final. Sebeșul încearcă în disperare egalarea, însă același Lungu este providențial, Lișiță punând cireașa pe tort în ultimele secunde de joc. Scor final, HCM-CSM Bistrița – CSM Sebeș 30-27 și echipa lui Cosma câștigă după un meci spectaculos, în fața unui public entuziast, prezent în număr mare în Sala Polivalentă.

HCM-CSM Bistrița: Lungu, Rus, Grecicosei, Lișiță, Cosma, Săcăleanu, Ioneac, Codrea, Dîl, Ioja, Balint

Handbaliștii au evoluat cu gândul la salariile restante

Handbaliștii HCM-ului au avut parte de un adversar puternic în meciul cu Sebeșul. Deși au fost conduși de mai multe ori, bistrițenii au dat dovadă de mai multă determinare și au câștigat pe final, printr-o mobilizare exemplară. Antrenorul secund al HCM-ului, Ionuț Lungu, a declarat după meci că echipa a jucat cu gândul la salariile restante de aproape patru luni.

„A fost un meci greu, într-un final am câștigat. Am apărat pe final câteva mingi. Am avut o dorință să câștigăm astăzi. Ținând cont că nu ne ne-am mai luat banii de multă vreme, poate o să vadă cineva și sperăm să fie bine în continuare. E diferență mare între echipa de acum și echipa din primul meci cu Sebeș. Atunci erau și mai mulți bani, iar acum ne descurcăm cum putem. Încercăm să mai ținem această echipa, au revenit și Săcăleanu și Balint”, a declarat Ionuț Lungu după meci.

 | 148 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On