Handbal: Vise de-o repriză! CSM Bistrița ”“ Dunărea Brăila 26-30! (VIDEO)

Primul meci de Ligă Națională din istoria handbalului feminin bistrițean a avut un final previzibil în fața unei echipe mai valoroase, ce se bate pentru podium.

”Ar fi o surpriză să câștigăm, începem meciul cu șansa a doua”, a spus antrenorul Horațiu Pașca de-a lungul săptămânii și așa a fost. Jucătoarele din Brăila au controlat startul partidei, cu Perianu, Szucs, Zamfirescu și Tătar arătându-și valoarea de lot național.

Bistrițencele au egalat prima dată în minutul 17 (8-8), după ce portărița Sântămărean a apărat două atacuri consecutive ale oaspetelor, iar Chirilă și Crap au marcat spectaculos. Bistrița a preluat chiar și și conducerea, 9-8, dar acela a fost singurul minut din tot meciul în care a fost în avantaj. Repriza s-a încheiat cu scorul de 12-13 și jocul fetelor lui Pașca  dădea speranțe celor 700 de spectatori pentru repriza secundă.

Însă câteva greșeli grave produse în startul părții a doua au rupt jocul definitiv în favoarea brăilencelor. La 16-16, cu un om în plus pe teren și aflate în atac, nou promovatele din Ardeal au gestionat prost momentul. Chirilă (cea mai bună, de altfel) a ratat ușor iar apoi Laura Oltean a fost eliminată în apărare.

Brăilencele au simțit momentul slab al bistrițencelor și au dus scorul până la 22-16 în doar câteva minute. Cu multă experiență, jucătoarele lui Buceschi și-au ținut adversarele la distanță până la final, când tabela a arătat 26-30.

Un meci de un nivel clar superior celor din Liga a doua, cu o viteză în plus față de sezonul trecut. CSM Bistrița nu s-a făcut de râs, ba chiar a demonstrat că e din același film cu o echipă bună a acestui campionat. Poate cu un pic mai multă atenție și cu mai puține ratări, multe de la 7 metri, echipa bistrițeană ar fi putut obține chiar și o victorie în acest debut.

Pentru jucătoarele de la CSM Bistrița urmează o partidă cel puțin la fel de grea, la Craiova, iar apoi un meci acasă cu U Cluj. Jocuri care le-ar putea aduce în ritmul obișnuit al Ligii Naționale.

 

 

CSM Bistrița: Sântămărean, Măzăreanu, Oltean (4goluri), Vezentan, Maior Pașca (2), Ivan (1), Gherman, Cîrstea (1), Crap (2), Bărbos, Chirilă (8), Dorhoi, Paraschiv (5), Rațiu (2), Preda (1), Szabo S.

Dunărea Brăila: Voicu (1), Micu, Gheorghe (3), Obedeanu,Sszucs (2), Perianu (1), Lipara (3), Tătar (3), Zamfirescu (6), Tiron (4), Orșivschi (2), Pârvuț (3), Preda C, Krnic (2)

Au arbitrat: Băducu Georgian și Voicu Răzvan (ambii din Buzău)

Adrian Linca – sportulbistritean.ro

foto: Mihai Pintea


 | 785 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *