Handbal: Victorie pe parchet și în tribune! Gloria la un pas de a face istorie!

Un singur meci ne mai desparte de cea mai istorică performanță a handbalului bistrițean, după ce Gloria a învins categoric Dunărea Brăila, în semifinalele EHF European League, cu scorul de 37-26 (20-14). Împinse de la spate de 500 de bistrițeni aflați în tribunele Raiffeisen Sportpark din Graz, fetele lui Pera au făcut instrucție cu brăilencele, etalând o apărare ce a anihilat ofensiva adversă și a unui atac, care a ratat doar de la linia de nouă.

Căpitanul Laslo și interul Bazaliu, au început ambele în forță jocul, însă și brăilencele au găsit slăbiciunea Arrudei, din extrema dreaptă, astfel că minute bune, Brăila a reușit să se țină aproape de Gloria. Bistrițencele ratează și ele din câteva situații care cer perspicacitate, iar Bistrița începe să tempereze jocul pe faza a doua. Totul se schimbă însă odată cu intrarea lui Niombla. Experimentata jucătoare de creație a lui Pera pune punctul pe i, într-o succesiune de faze cheie, iar Gloria se distanțează pentru prima dată la trei puncte, moment în care Brăila cere time-out. Aceeași Niombla, pare să ceară de la colege un ritm mai alert, brăilencele încep să fie depășite de jocul bun a contracandidatelor la Cupă, iar încet, dar sigur, Gloria începe să mărească ecartul pe tabelă. Cu Laslo, Dahl, Bazaliu și Niombla în prim plan, scorul la pauză afișează o diferență de șase puncte pentru echipa de suflet a bistrițenilor.

Se presupune că pauza meciului ar fi trebuit să aducă un gram de prospețime în jocul Brăilei, însă acestea au picat și mai mult din punct de vedere mental, iar Gloria a taxat, în prima parte a actului secund, fiecare ratare a formației lui Jan Leslie Lund. Dunărea nu poate profita nici măcar de momentele de superioritate și Laslo parcă primește un boost de energie și curaj, ca urmare a prestației mediocre a Dunării. Diferența pe tabelă începe să fie tot mai mare, iar ambele formații își acceptă soarta: una, cea de învingătoare clară, iar cealaltă, consolându-se cu o potențială medalie de bronz. Nosek prinde și ea minute pe parchet în finalul jocului, înlocunind-o pe Mbengue Rodriguez, care a făcut, la rândul ei, un meci de excepție în atac, ducând greul pe postul său. Ultimele minute nu mai prezintă nicio importanță în economia jocului și totul se termină la 37-26 pentru Gloria.

Mâine, Gloria mai are un singur hop de trecut! Să învingă Storhamar în finala competiției și să aducă acasă, pentru prima dată în istoria Bistriței, un trofeu european în ceea ce privește sportul de echipe pe plan local.

Gloria: Laslo (9), Niombla (5), de Arraujo (4), Bazaliu (4), Mbengue Rodriguez (4), Dincă (3), Dahl (3), Posavec (1), Pristaviță (1), Seraficeanu (1), Bulatovice (1), Nosek (1)

Votează cea mai bună jucătoare a Gloriei din semifinala EHF European League, împotriva Dunării Brăila!

View Results

Loading ... Loading ...

Tiberiu Titieni

 | 1.663 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *