Handbal: Victorie în ultimele două minute! CSM Bistrița, debut cu dreptul, 25-24 cu Național Râmnicu Vâlcea

Sâmbătă 21 septembrie, s-a dat startul noii ediții a campionatului Diviziei A, la handbal feminin. Fetele de la CSM Bistrița au debutat în noua ediție de campionat pe teren propriu, de la ora 11,00 în sala Polivalentă, împotriva fetelor de la Național Rm. Vâlcea, echipă format din jucătoarele de la Centrul Național Olimpic de Excelență, componente ale loturilor naționale de junioare.

Cu  multă lume în tribune, cu președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, cu primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, viceprimarul George Avram, cu Directorul Direcției Județene pentru Tineret .și Sport, Constantin Florian, directorul CSM Bistrița, Adrian Moldovan prezenți la meci bistrițencele au obținut o victorie mare, după o primă repriză mai slabă în care s-a văzut în evoluția fetelor tracul începutului de campionat, în cea de-a doua repriză jocul bistrițencelor a fost unul mult mai bun, cu o apărare agresivă la linia de 9 metri și cu atacuri și contraatacuri bine conduse de experimentata Alina Șorodoc.

Partida începe cu bistrițencele în atac dar vâlcencele au un portar în zi mare, chiar din primul minut, care are trei intervenții, dintre care una la o lovitură de la șapte metri. Totuși gazdele deschid scorul în minutul patru, oaspetele trec în avantaj în minutul 7, scor1-2, se merge la 2-2 și 3-3 după care vâlcencele se desprind la două goluri avantaj, 3-5 în minutul 12, apoi la trei goluri, 4-7 în minutul 16.

Bistrițencele revin la 6-7 în minutul 18, oaspetele se duc din nou la trei goluri, scor 7-10 în minutul 21, gazdele se apropie din nou la un gol, 9-10 și 10-11 în minutul 26. Vâlcencele măresc din nou diferența la trei goluri, 10-13 în minutul 27, iar după 11-13, oaspetele termină prima repriză cu patru goluri avantaj, scor 11-15. A fost o primă repriză echilibrată cu multe faze de handbal de calitate, dar și cu multe greșeli individuale, în special făcute de bistrițence: mingi scăpate, pase greșite, forțări, o repriză în care diferența de scor a fost făcută în special de portari, în timp ce portărița celor de la Rm. Vâlcea a apărat aproape tot ce se putea apăra, inclusive trei lovituri de la șapte metri, toate cele trei portărițe trimise în teren de staff-ul ethnic al gazdelor au dezamăgit prin evoluția lor.

 

MECIUL VA FI TRANSMIS INTGRAL LA AS-TV, LUNI, 23 SEPTEMBRIE, DE LA ORA 19.00

 

Repriza a doua începe cu un nou gol marcat de vâlcence, după care gazdele înscriu de trei ori reducând scorul la 14-16, oaspetele duc diferența la trei goluri, 14-17 și 15-18 în minutul 36, pentru ca bistrițencele să egaleze la 18 în minutul 40. Se merge de la egala la egal, 19-19, 20-20 pentru ca în minutul 52 bistrițencele să preia conducerea pe tabela de marcaj, scor 21-20, în minutul 54 scorul devine 23-21, apoi 24-22 în minutul 55, vâlcencele egalând la 24 în minutul 59. În ultimul minut de joc Buia marchează din 7 metri, oaspetele ratează atacul și bistrițencele încep noua ediție de campionat cu o victorie mare, obținută în cea de-a doua repriză grație unui joc mul mai bun, cu o apărare agresivă, atacuri bine gândite și finalizate și câteva bune intervenții ale Paulei Martari.

  Lotul folosit de antrenoarele Carmen Mican și Loredana Buf în cele două jocuri: Paula Mărtari, Alina Domniți,  Lia Cira, Elisabeta Cadar(7 goluri), Irina Boiciug, Denisa Dorhoi(1), Andrea Săsărman, Andreea Balogh, Alina Șorodoc(3), Mădălina Mândru,(1) Mihaela Sînă, Raluca Buia,(7) Simina Vezentan(6), Andreea Covaci, Tania Plăian.

Leon Buhai /sportulbistritean.ro

Mai multe fotografii, pe pagina noastră de facebook


 | 639 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *