Handbal: Valentina Ardean Elisei, mai bună la națională decât la Gloria! Cum e posibil?

Valentina Ardean Elisei a jucat bine în meciurile de la Campionatul European, mai bine decât în campionat, pentru Gloria.

Cea mai experimentată jucătoare din lotul României a fost de multe ori motorul echipei în competiția încheiată duminică în Franța. Ea a intrat din primul minut în multe meciuri și a marcat goluri importante. A înscris 14 goluri în cele 8 meciuri, în finala mică fiind cea mai bună marcatoare a tricolorelor, cu 6 goluri.

Nu a reușit să înscrie nici un gol în primele două meciuri, cu Cehia și Germania, a înscris o singură dată cu Norvegia și de două ori cu Olanda. Apoi a avut o contribuție importantă la victoria cu Spania, marcând două goluri pe finalul partidei, când ibericele forțau egalarea.

În meciul decisiv pentru calificarea în semifinale, cu Ungaria, a avut tăria de a-și asuma două lovituri de la 7 metri imediat după accidentarea lui Neagu, una transformată și una ratată, iar în finala mică s-a dezlănțuit și a înscris de 6 ori.

A făcut un joc bun și în apărare și a dat permanent încredere coechipierelor ei mai tinere. Pe ansamblu, evoluția ei pe partea stângă, cu dese incursiuni în centru, ca al doilea pivot, a fost bună, poate peste așteptări ținând cont că e la final de carieră.

Nu același lucru se poate spune și despre evoluția ei la Gloria, în cele 9 meciuri din campionat. A marcat 20 de goluri, dar în ultimele 6 partide a înscris mai puține goluri decât în ultimele 6 de la europene. Prestația ei la echipa bistrițeană a fost de multe ori sub așteptări.

Cum e posibil ca la o echipă modestă ca Gloria să strălucească mai puțin decât la o națională calificată în semifinalele unui Campionat European?

Explicațiile la îndemână sunt că ea a fost folosită în multe meciuri ca inter stânga și nu ca extremă, post pe care s-a consacrat și a ajuns până la titlul de cea mai valoroasă jucătoare de bandă din lume. Apoi, să recunoaștem, nu are la Bistrița coechipiere care să o pună în valoarea la fel ca la națională.

Însă ar mai fi și posibile explicații legate de motivație sau unele de tactică, pe care ar trebui să le aflăm de la staff-ul tehnic bistrițean.

În orice caz, iubitorii Gloriei așteaptă mai mult de la ea, mai ales acum când a arătat că mai poate da randament chiar și la cel mai înalt nivel.

Goluri la CE din Franța

 1. Cehia 0
 2. Germania 0
 3. Norvegia 1
 4. Olanda 2
 5. Spania 2
 6. Ungaria 2
 7. Rusia 1
 8. Olanda 6

 

Total 14

 

Goluri la Gloria

 1. În prima etapă Gloria a stat
 2. Cisnădie 4
 3. U Cluj 4
 4. Slatina 2
 5. Corona 3
 6. Buzău 0
 7. Craiova 1
 8. Baia Mare 1
 9. Zalău 1
 10. CSM 4

Total 20

 | 4.774 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

4 Comments

 1. Nu e jucata de către inter!!! Corect!

  Post a Reply
  • Scuze dar pe un salariu de 6500 ar trebui sa zboare
   Pe mine nu ma încântat la naționala era vorba ca întinerim echipa nu o îmbătrânim
   Ma mir ca nu a fost in lot Paraschiv cel puțin aia mai lipsea
   Și parca fetele sunt plecate din țara cum echipa?
   Cel puțin așa reiese ca sunt undeva in Spania,Elisei a aterizat la București ea nu mai face parte din lot?
   Întreb pentru in prieten:)))

 2. Pasva nu stie sa o puna in valoare, sa o motiveze ! Dimpotriva. La lot el este pe post de catelus, setvantul cafelei pt spaniolul Ambros si….

  Post a Reply
 3. Pasca e delasit complet. Antrenor este Oana Chirila. Fara ea suntem o echipa oarecare, cum e si Pasca ca antrenor…

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *