Handbal, Under 19: Bistrițeanca Daciana Hosu ține în viață naționala României la europene!

Portărița Daciana Hosu a fost desemnată cea mai bună jucătoare din naționala României în meciul cu Suedia de la Campionatul European de handbal feminin Under 19. Prin prestația ei excelentă, a menținut în viață șansele de calificare ale echipei noastre în faza următoare a competiției.

Naționala României a obținut prima victorie de la Campionatul European din Slovenia, 26-23 cu Suedia.

Tricolorele conduse de pe banca tehnică de Ion Crăciun au dominat primele minute ale jocului și au avut un avantaj de trei goluri, 3-0, în debutul meciului.

Suedezele au reușit să revină în joc, în mare parte datorită jocului defensiv, prin care au reușit să anihilieze linia de nouă metri a României, în special pe Sorina Tîrcă, cea care a fost obligată de multe ori să tragă de la mare distanță de poartă sau din unghiuri imposibile.

Nordicele au intrat cu un avans de două goluri la cabine, 13-11 și păreau favorite la câștigarea jocului.

Tehnicianul României a decis în partea secundă să o introducă în poartă pe Daciana Hosu, cea care a reușit să apere câteva mingi importante și a oferit siguranță defensivei în repriza a doua.

Româncele au reușit să revină în joc și au preluat conducerea meciului în debutul actului secund, după un moment în care Suedia a avut două fete eliminate.

Daria Bucur și Alexandra Badea, cele două stângace din partea dreaptă a atacului, au pus reale probleme defensivei adverese în repriza a doua, ceea ce i-a conferit Sorinei Tîrcă mai multă libertate în partea opusă a ofensivei.

Ultimele două minute au fost și cele mai tensionate ale partidei disputate la Celje. Echipa României a suferit o eliminare pe timp de două minute pentru o schimbare greșită, la scorul de 24-23 și atacul suedezelor. Hossu a reușit să apere aruncare venită din extremă, în timp ce Badea a reușit să obțină o lovitură de la șapte metri la acțiunea următoare, pe care Sorina Tîrcă a transformat-o.

Ultimul gol al jocului a fost înscris de Alexandra Badea, cea care a rispit de tot emoțiile victoriei, după ce Hossu a mai intervenit decisiv în două rânduri.

 România va disputa jocul decisiv împotriva Olandei, duminică, de la ora, 16:00. În primul meci al zilei, Ungaria a învins Olanda,  34-26 și este lider în grupa A cu patru puncte, din tot atâtea posibile, în timp ce Olanda și România se află la egalitate cu două puncte.

Daciana Hosu e un produs sută la sută al școlii de handbal bistrițene Handsport. Ea evoluează acum la Brașov, în Liga Națională.

 | 1.586 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *