Handbal: Tineretul Gloriei, cu Țanc în prim plan, accede în semifinalele turneului final!

Echipa antrenată de Radu Moldovan a învins CSM București cu scorul de 27-21 (17-10), în sferturile turneului final, disputat la Mioveni. Bistrițencele au trecut fără prea mari probleme de ocupanta locului secund din seria B, grație jocului deosebit de consistent afișat de Maria Țanc în ofensivă și evoluția bună din poartă a Alexandrei Perianu.

Deși prezentă peste weekend alături de echipa mare la Final-4-ul de la Brăila, tânăra crescută în curtea Gloriei nu a arătat a fi deconectată de la miza meciului, asumându-și majoritatea aruncărilor de la linia de nouă, finalizând în repetate rânduri de pe pătrundere și executând ca la carte toate aruncările de pedeapsă.

În aceași notă a fost și evoluția portarului Perianu, cu un procentaj de 46% a mingilor apărate, parând 16 din 35 de aruncări primite pe poartă.

Tabela putea afișa la capătul partidei o difernță mai mare chiar, dacă extremele Gloriei, îndeosebi pe partea dreaptă, dădeau dovadă de mai multă concentrare în joc.

Mâine Gloria va juca, de la ora 17:30, în cea de a doua semifinală, împotriva formației SCM Rânicu Vâlcea. Adversară de serie, elevele lui Moldovan au o înfrângere și o victorie în fața vâlcencelor, câștigând cea mai recentă dispută directă la un gol diferență.

În prima semifinală se vor duela Minaur Baia Mare și Dunărea Brăila.

Gloria: Maria Țanc (13), Iuliana Crăciun (5), Rebeca Geamănu (3), Ioana Anghel (2), Sarah Kibedi (2), Denisa Bleahu (1), Iuliana Mălăncuș (1)

Tiberiu Titieni

 | 1.658 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Ar fi fost frumos, din partea voastră, să publicați în articol ambii antrenori !
    Așa ca reminder, pe viitor..

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *