Handbal și alte resturi

Returul Gloriei se coace în Antalya, departe de frigul și zăpezile de altădată ale sporturilor care încep a putrezi pe ici și pe colo. Evidentă, nesimțită și tot mai istovitoare și agasantă, lipsa de bani îmbolnăvește mai marii din imobilul situat în parcul municipal. Aceeași lipsă de bani macină celalalte sporturi din Bistrița, mult mai sărace și luate peste picior de autoritățiile locale și județene.

 

Memorialul „Ioan Coroban”  a cărei ediție a patra s-a desfășurat la Sala Polivalentă s-a vrut încă un apel către toți cei care mai cred în soarta handbalului bistrițean, o demostrație de agilitate, inteligență și măestrie exedcutată de niște copii dornici să facă perfomanță în sport. Niște copii care nu vor să-și piardă vremea prin crâșme de noapte, cu alcool sau prizând pe nas. Pe terenul Sălii Polivalente nu cresc pliculețe cu substanțe etnobotanice și nici nu pute a băutură proastă și scumpă. Aici, chiar dacă nu vă place acest lucu, miroase a transpirație, iar entorsele, vînătăile și chiar degetele rupte sunt deja chei spre marea perfomanță. Iuliu Crăciun, Ion Aldica, Carmen Mican, Sorin Berbecar, Silvian Vlad sunt doar câteva din numele celor care trag să mențină handbalul pe o nenorocită de linie de plutire, și îmi cer iertare tuturor profesorilor de sport din acest județ care se chinuie în condiții mai mult decât inumane și pe salarii de nimic să găsească calea spre sufletele unor tineri răvășiți de internet, de mult zgomot pentru nimic, pentru că nu le știu a le pomeni numele.

 

Handsport și HCM 2009 Bistrița, CSM Bistrița, adică echipa de fete antrenată de Crăciun reprezintă viitorul sportului bistrițean. Sunt echipe care trebuie ajutate, ajutate așa cum este finanțat și fotbalul. Așa este normal, iar dacă oamenii de afaceri vor mai veni pe la Polivalentă, poate, poate se vor mai gândi…

Nu v-am vorbit de haltere, de tenis de masă, de atletism, de box, de schi, de cam atât. Rețineți că doar despre atât discutăm, iar dacă le omorâm și pe astea, rămânem singuri.

Poate vreți să vorbim despre Moraes? Telenovela iernii: cafea cu parfum de Moraes. Pleacă, dracu știe unde? Rămâne, cine știe și de ce, pentru ce? Apropo, sunteți curioși, na, uite Gloria a renunțat la Dulcea, Tibor Moldovan și Otniel Sighiartău. Breaking news? Nici într-un caz!!!

 

Singurul breaking news va fi ală când un alt sportiv bistrițean va mai lua un aur european, când băieții lui Aldica sau fetele lui Crăciun vor ajunge și vor juca în Liga Națională. Vă spuneam că returul Gloriei se coace în Antalya!

Numai bine până data viitoare…

 

Alin Cordoș

 

 | 822 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *