Handbal, Liga Națională: Zici c-a fost blat! S-au bătut singure în ultimul sfert de oră!

CSM Bistrița a pierdut la Râmnicu Vâlcea, 32-28, în etapa a 18-a din Liga Națională, după ce echipa lui Horațiu Pașca a condus pe tabelă trei sferturi din meci.

Ana Maria Măzăreanu apără prima minge și parcă vedem a treia repriză a meciului bun de la Cluj. Ivan intră și ea mai hotărâtă ca niciodată pe teren, aruncă două torpile dar se accidentează și iese decisiv în minutul 5.

Scorul curge în favoarea Bistriței minut cu minut, deși Oana Chirilă nu-și găsește locul și ratează la un moment dat în trei faze consecutive. Dar Crap, Pristaviță, Rațiu și Gherman o suplinesc cu succes în aruncările la poartă și CSM Bistrița are plus două goluri la pauză.

Repriza secundă începe la fel de bine pentru bistrițence. În avantaj pe tabelă, inspirate în atac și cu gafe mici pe apărare, plus Oana Chirilă intrată în ritm, nu mai gândim că putem pierde partida.

Însă un avantaj numeric de două minute nefructificat și apoi o eliminare ușoară a lui Rațiu aduc gazdele înapoi în joc. Un minut 43 catastrofal, cu două ratări în aceeași fază (Paraschiv și Rațiu) iar apoi o elimnare a Laurel Pristăvița, schimbă raportul de forțe în teren și oltencele trec pentru prima dată în avantaj.

De-aici încolo, ale noastre par încălțate invers și fac pași după pași din ce în ce mai greșiți. Bărbos, Gherman și Chirilă se grăbesc și ratează la finalizare, Rațiu face un fault aiurea și e eliminată, iar meciul e jucat.

Un joc pierdut ușor de fetele lui Pașca, pe mâna lor, dar și pe cea a bistrițencei Mihaelei Senocico, cea mai bună din tabăra adversă.

”N-am înțeles nimic din ultimele 10 minute”, a spus Horațiu Pașca la final, însă urma scapă turma și punctele rămân la Râmnicu Vâlcea.

CSM Bistrița: Măzăreanu, Sântămărean, Paraschiv (1), Crap (4), Pristăvița (5), Chirilă (8), Cârstea (1), Gherman (2), Ivan (2), Szabo, Maior Pașca (1), Bărbos (1),  Rațiu (3)

HCM RAMNICU VALCEA: Șerban, Blazek, Vălean – Senocico 7, Adespii 6, Simion 4, Cioaric 4, Safta 3, Gavrilă 2, Vizitiu 2, Florica 2, Craiu 1, Stoicănescu 1, Khouildi

Adrian Linca

 | 767 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *