Handbal: Laura Pristăvița, evoluție foarte bună cu Muntenegru!

Bistrițeanca Laura Pristăvița a fost lăudată de toată lumea după partida României cu Muntenegru. Din păcate, tricolorele nu au obținut calificarea la Jocurile Olimpice în urma turneului preolimpic de la Podgorica, pierzând cu Norvegia (24-29) și câștigând la prea puține goluri distanță cu Muntenegru (28-25).

Pristăvița nu a fost folosită niciun minut cu Norvegia, dar a intrat cu Muntenegru și a marcat 3 goluri din 3 aruncări.

Prestația ei a fost lăudată pe toate site-urile de specialitate. GSP.ro a scris că a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale României, Fanatik.ro a remarcat-o ca pe o surpriză plăcută, iar prosport.ro i-a luat un interviu după meci.

Chiar dacă am obținut o victorie, nu suntem fericite. Cred că această dorință prea mare de a ne îndeplini acest vis, ne-a împiedicat să încriem suficiente goluri pentru calificare”.

„Este un moment destul de greu. Am și avut o grupă destul de dificilă, s-a jucat până în ultimul minut. Durerea a început de ieri. Cred că primul pas greșit a fost cu Norvegia. Azi nu am putut să încriem mai multe goluri. Este dureros”, 

„Îmi pare că nu am reușit să ne calificăm, dar nu aș vrea să lăsăm capul jos. Nu aș vrea ca fetele să renunțe la acest vis, de a ajunge la Jocurile Olimpice. Chiar dacă multe dintre noi nu o să mai fim aici. Încercăm să ținem capul sus, există viitor în handbal”, a spus, printre altele, Laura Pristăvița în prosport.

Și cele 3 jucătoare de națională care au semnat recent cu Bistrița, Laura Moisă, Sonia Seraficeanu și Ana Maria Iuganu au avut prestații bune în ambele întâlniri iar Raluca Băcăoanu a jucat și ea câteva minute, după ce Crina Pintea a fost elimininată din meciul cu Muntenegru.

Naţionalele de handbal feminin ale Spaniei, Suediei, Ungariei, Rusiei, Muntenegrului şi Norvegiei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după încheierea, duminică, a turneelor preolimpice găzduite de Muntenegru, Ungaria şi Spania. România a ratat calificarea la golaveraj.

Acestea se alătură echipelor deja calificate, adică Japonia, Franţa, Brazilia, Coreea de Sud, Angola şi Olanda.

foto: prosport.ro

 | 322 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *