Handbal: Juniorii 1 de la LPS Bistrița, victorie la 7 goluri în derby-ul cu HC Rom Cri Brașov: 32-25 (18-8)

Sâmbătă, 22 februarie s-au disputat jocurile contând pentru etapa a 17-a a Campionatului Național al juniorilor I, seria D, etapă în care LPS Bistrița a întâlnit pe teren propriu formația HC Rom Cri Brașov, partida fiind de fapt derby-ul acestei etape, bistrițenii ocupând înaintea acestei etape locul 3, în timp ce brașovenii se aflau pe poziția a doua, ambele echipe având câte 11 victorii și 3 înfrângeri, departajarea fiind făcută de golaveraj.

Jocul a fost unul de bună calitate, care s-a ridicat în cele mai multe momente  la nivelul unui derby adevărat. Bistrițenii au condus ostilitățile pe teren și pe tabela de marcaj pe tot parcursul partidei, doar startul partidei fiind unul mai echilibrat, după care elevii lui Silvian Vlad s-au desprins decisiv pe tabela de marcaj practicând o apărare agresivă și contraatacuri rapide soldate de cele mai multe ori cu gol în poarta oaspeților dar și paradelor de senzație ale portarului Vasile care prin intervențiile sale a turnat plumb în mâinile adversarilor.

După o repriză foarte bună gazdele și-au asigurat o diferență de 10 goluri pe tabela de marcaj, diferență care le-a asigurat premizele unei victorii. După pauză jocul s-a desfășurat pe aceleași coordonate, cu bistrițenii în prim plan, finalul partidei consfințind o victorie clară a băieților de la LPS Bistrița, victorie care îi propulsează pe locul doi al clasamentului, o victorie care le asigură practic calificarea la turneul semifinal. După finalul jocului a avut loc un moment festiv, în care jucătoriiBoarescu, Iancu, Ani, Milășan, Văcar, Coman și Aldea  au fost premiați de antrenorul Silvian Vlad pentru întreaga activitate desfășurată la nivel de juniori, aceștia vor trece din vară la statutul de seniori..

Lotul folosit de antrenorul Silvian Vlad: Dan Vasile, Sebastian Moga (1 gol), Tudor Boarescu (5), Rareș Iancu (5), Valentin Chiciudean(1), Andrei Ani (2), Cosmin Matei (1), Dacian Milășan (10), Cristian Aldea(3)Andrei Văcar, Alexandru Tîrnovan(1), Vlăduț Coman(1), Vasile Călini(2), Cătălin Èšâra, Paul Șulea.

Silvian Vlad, antrenor:”Jocul a fost echilibrat doar în primele 10 minute, după care ne-am desprins în câștigători, în primul rând datorită prestației de excepție a portarului Vasile, care a închis efectiv poarta. Felicit băieții pentru victorie și pentru jocul prestart, această victorie ne-a asigurat practice calificarea la turneul semifinal. Vreau să mulțumesc și pe această cale jucătorilor Boarescu, Iancu, Ani, Milășan, Văcar, Coman și Aldea  pentru activitatea depuse pe parcursul celor 8 ani de când lucrăm împreună, deoarece după terminarea jocurilor din fazele superioare ale competiției, ei își vor încheiea activitaea la nivel de junior și sper că de la anul să-i vedem evoluând în echipa de seniori a orașului”.

 

Sportulbistritean.ro

 | 695 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *