Handbal: Junioarele II de la LPS au ratat calificarea la turneul final

După un parcurs bun în cadrul Campionatului Național al Junioarelor II, seria H, unde au terminat seria pe primul loc cu 27 victorii și 3 înfrângeri, junioarele II de la LPS Bistrița, pregătite de Radu Moldovan și Horațiu Pașca au plecat la turneul semifinal, desfășurat în perioada 31 mai-2 iunie la Sânnicolau Mare, cu speranțe de calificare la turneul final. Din păcate bistrițencele au avut o primă zi de competiție proastă în care au pierdut ambele jocuri: 19-22 cu gazdele de la Unirea Sânnicolau Mare și 19-29 cu Marta Baia Mare, câștigând următoarele jocuri: 33-31 cu Grup Școlar 1 Mai Ploiești și 27-24 cu CSS Hunedoara, terminând competiția pe locul trei, ratând astfel calificarea la turneul final.

În primul joc după ce bistrițencele au deschis scorul, gazdele au preluat conducerea la o diferență cuprinsă între unu și trei goluri, bistrițencele alergând tot timpul după egalare, egalare care o reușesc în minutul 36, scor 16-16, după care gazdele se desprind din nou reușind victoria cu 22-19. În jocul cu băimărencele adversarele au condus tot timpul, bistrițencele tinând ritmul doar până la pauză, scor 9-12, după care au cedat treptat, băimărencele impunându-se în final cu scorul 29-19. Al treilea joc, cel cu echipa din Ploiești, a fost echilibrat doar primele 10 minute după care bistrițencele preiau conducerea, adversarele reușind doar să egaleze la 20, 21 și 22, pentru ca pe final fetele de la LPS să se impună cu 33-31. În ultimul joc bistrițencele încep mai bine reușind săconducă pe tabelă la unu, două sau trei goluri până în minutul 19 când adversarele egalează la opt.  După  11-11 și 12-12 bistrițencele intră la pauză în avantaj, 13-12. După pauză tot bistrițencele sunt la conducere, adversarele reușind să egaleze la 17, 18, 19, 20, 21, 22 în minutul 45, după care fetele de la LPS se impun pe final cu 27-24. 

Rezultate:

LPS – Unirea Sânnicolau Mare 19-22. Marcatoare: Zegrean(8), Ciorean(4),  Titieni(1), Cămărășan(4), Șutu(1), Laslo(1) .

LPS – Marta Baia Mare  19-29. Marcatoare: Zegrean(3), Ciorean(3), Alexandra Sabău(3), Cămărășan(2), Laslo(8).

LPS – Grup Școlar 1 Mai Ploiești  33-31. Marcatoare: Zegrean(12), Laslo(9), C. Pop(2), Cămărășan(2),  Alexandra Sabău(8).

LPS – CSS Hunedoara  27-24. Marcatoare: Zegrean(7), Laslo(2), C. Pop(1), Cămărășan(3),  Alexandra Sabău(8), Sîrbu(1), Ciorean(5) .

Lotul folosit de antrenorii Radu Moldovan și Horațiu Pașca: Daciana Hossu, Diana Ungureanu, Lavinia Titieni, Mihaela Pop, Cristina Laslo, Claudia Pop, Monica Șutu, Bianca Zegrean, Andra Sîrbu, Anca Ciorean, Iulia Szabo, Cristina Cămărășan, Alexandra Sabău, Andra Sabău, Roberta Chira.

Radu Moldovan, antrenor:”Le mulțumesc fetelor pentru modul în care s-au pregătit pe tot parcursul acestui sezon. Din păcate în momentele decisive ale jocului cu gazdele de la Sânnicolau nu au reușit să se concentreze și au ratat calificarea la turneul final, unde cred că era și locul nostrum”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

 | 499 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *