Handbal: Gloria atacă primul trofeu european din istoria sporturilor bistrițene de echipa!

Doar două zile ne mai despart de startul mult așteptatei semifinale din cadrul EHF European League. Destinul a făcut ca pentru prima dată când două echipe românești se califică concomitent în Final Four-ul competiției, acestea să joace primul meci una împotriva celeilalte, disputându-și locul pentru finala turneului.

Gloria și Dunărea se întâlnesc sâmbătă, de la ora 16:00, în prima întâlnire programată în cadrul careului de ași de la Graz. După trei meciuri directe, jucate de cele două echipe în actualul sezon competițional, o rivalitate interesantă pare că a luat naștere între Bistrița și Brăila.

Bookmakerii o dau favorită pe Gloria pentru câștigarea disputei, însă duelul se anunță a fi unul mai strâns decât întruchipează discrepanțele cotelor de la casele de pariuri.

De partea Gloriei, Posavec nu a fost utilizată în ultimul meci al echipei și încă nu s-a alăturat colegelor sale la antrenamente. Nici Nosek nu este refăcută 100%, bifând puține minute în meciul contra Coronei, însă șanse sunt ca aceasta să se regăsească pe foaia de joc din meciul cu Brăila. Indisponibilă din cauza unei probleme medicale recente e și Carmen Stoleru, iar prezența ei pe banca Gloriei este în continuare una incertă.

Antrenorul Gloriei a declarat pentru Sportul Bistrițean înaintea debutului de sâmbătă: “Suntem onorați că am reușit să ne calificăm în Final Four-ul EHF European League pentru prima dată în istoria clubului, aspect ce ne responsabilizează și totodată ne motivează să luptăm pentru trofeu, având în vedere că suntem singura echipă neînvinsă în această competiție. Chiar dacă toate obiectivele echipei sunt realizate în acest moment, un rezultat pozitiv ar reprezenta o încununare a muncii și a rezultatelor din acest sezon. Cu siguranță fiecare echipă va veni cu gândul la trofeu! Respectăm fiecare adversar în parte, dar vom face tot ce ține de noi pentru a juca la nivel maxim. În acest moment suntem una din echipele cu cea mai bună apărare din EHF și ne dorim să păstrăm în continuare acest punct forte al nostru. Consider că apărarea câștigă trofee, iar atacul unele meciuri. Am convingerea că fiecare jucătoare își dorește să lupte pentru cel mai bun rezultat posibil în Final Four. Este foarte important să intrăm încă din primul meci cu dorință, determinare și gândul de a ne bucura la final alături de minunații noștri suporteri.”

Se preconizează că aproximativ 200 de suporteri bistrițeni vor fi prezenți în tribunele Raiffeisen Sportpark din Graz, o arenă cu o capacitate totală de 3.000 de locuri.

De notat este și faptul că, pe lângă performanța de a ajunge în careul de ași a celei de a doua competiții europene intercluburi ca și importanță, Gloria și implicit Bistrița, va beneficia de o expunere, la nivel global, nemaiîntâlnită. Nu mai puțin de 27 de țări vor transmite pe canalele TV domestice meciurile de la Graz, printre acestea numărându-se și state din afara Europei precum Canada, Israel sau Japonia.

Așadar, Gloria, un club relativ proaspăt, fără istoric bogat într-ale handbalului, se află față în față cu o oportunitate fără precedent, ce poate pune Bistrița pe harta handbalistică a continentului și poate chiar să ofere acestui oraș o notorietate internațională în domeniul acestui sport.

Tiberiu Titieni

 | 1.671 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

5 Comments

 1. Cum se face ca nu spuneti nimic de Blatul de la Brasov??? Sunt un suporter al echipei dar pentru prima data imi doresc ca Braila sa bata pe Bistrita la scor!! E o rusine pentru sportul Bistritei acel blat cu Brasovul!! Asta o sa invete copii din cadrul clubului . Din ordinul cui tace toata lumea? Unde este presa??? Sa va fie rusine!!

  Post a Reply
  • Ai vazut meciul? Nu poti spune despre o partida ca ar fi fost blat prin prisma unui rezultat. Normal ca exista suspiciuni mari, dar pana nu ai probe sau vezi ceva dubios in desfasurarea partidei, nu poti acuza pe cineva. E deja o manie la habarnisti sa se dea cunoscatori ca ei recunosc blaturile doar privind clasamentul.

 2. Nu e blat, au jucat fetele care erau odihnite, ar fi fost o prostie ca antrenorul să trimită în teren jucătoarele stoarse de energie.
  Îmi pare rău ca nu am pariat la Pariuri Sportive. Aș fi luat banii x 4 ori.
  10.000 lei ar fi fost acum 40.000 lei.
  Sau de ce nu 100.000 lei ar fi 400.000 lei. Dar, nu as fi îndrăznit, să risc și să pierd 100.000 lei

  Post a Reply
  • Stim bine pe ce loc e brasovul si stim la fel de bine cine va fi antrenor din sezonul urmator. Faptul ca meciul nu a fost transmis in nici un fel sunt prea evidente lucrurile. App, din ce stiu gloria a inceput cu echipa de baza. Daca tot vrei blat dute cu echipa a doua da nu murdari sportul unui oras cu un blat de curtea scoli.Sper din suflet sa Castige Braila !

 3. Pt. Paul
  După tine toate rezultatele negative pe care le mai înregistrează echipele valoroase, sunt blat. Te crezi altceva decât ești, „un habarnist”, cum spunea cineva. Nu ți-a convenit pentru că probabil nu convine echipei pe care o susți tu in realitate. Meciul la care te referi a fost unul fără miză pentru Gloria. Echipa are ca obiectiv rezultate bune in Final 4 European Ligue. Merita să riște oboseală accentuată sau accidentări? A fost un meci in care echipa a jucat relaxat, iar când joci relaxat, nu-ți iese totul. Dar oare ai comentat ceva la jocul ultim dintre Rapid și CSM București? Tu nu ești un suporter al echipei Gloria, cum vrei să pari. În ce privește dorința ta „din tot sufletul”, eu îți doresc să ai grijă de suflețelul tău, ar putea să fie rănit. Hai Gloria! Adevărații suporteri te susțin! Cei falși sunt neglijabili.

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *