Handbal: Gabi Preda, gol pentru România B la Trofeul Carpați!

Aleasă inițial în lotul A, Gabriela Preda a făcut parte din lotul B al României la Turneul Carpați, iar Laura Pristăvița a ieșit din calculele antrenorilor după ce s-a accidentat la umăr.

Cele două jucătoare de la CSM Bistrița au fost selecționate de Martin Ambros pentru acest turneu amical de la Cluj, în urma căruia selecționerulva decide lotul pentru Campionatul European din Suedia, din 4-18 decembrie, unde România va întâlni, în Grupa D, Norvegia (5 decembrie), Rusia (7 decembrie) și Croația (9 decembrie).

Selecționata România A va juca finala Trofeului Carpați, contra Ungariei, după ce a învins selecționata România B cu scorul de 31-23 (14-13), sâmbătă seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Prima repriză a fost una destul de echilibrată, în care echipa A a condus cu 4-1 (min. 7), 5-2 (8), 6-3 (9), dar selecționata B a egalat, 6-6 (12), și apoi chiar a trecut la conducere, cu 8-7 (16) și 9-8 (18). Echipa pregătită de Martin Ambros a revenit la cârma jocului și a trecut în avantaj după trei goluri la rând, 11-9 (25), iar la pauză a avut avans de un gol, 14-13.

Gabi Preda a intrat de câteva ori destul de bine în teren, mai ales în apărare și a reușit să și marcheze în urma unui atac rapid.

Partea secundă a fost dominată clar de reprezentativa A, care a condus cu 16-13 (34), cu 20-16 (40), iar apoi s-a desprins la 27-20 (51), pentru ca în final să câștige la diferență de opt goluri, cu 31-23.

Martin Ambros nu a putut conta pe câteva jucătoare de bază, Cristina Neagu, Ana Maria Iuganu sau Gabriela Perianu, toate accidentate, iar pe altele le-a menajat în acest meci.

Au evoluat echipele:

România A: Paula Ungureanu, Yuliya Dumanska — Laura Chiper (4 goluri), Andreea Chiricuță (4), Gabriella Szucs (1), Marinela Neagu (1), Melinda Geiger (1), Crina Pintea (2), Eliza Buceschi (4), Cristina Laslo, Cristina Florică (1), Cristina Zamfir (3), Laura Popa (3), Aneta Udriștioiu (1), Florina Chintoan (1), Oana Manea (2), Mădălina Zamfirescu (3). Selecționer: Martin Ambros. 
România B: Denisa Dedu, Elena Voicu — Ana Maria Simion (1), Bianca Tiron (5), Alexandra Badea, Sorina Tîrcă (4), Cynthia Tomescu (3), Ana Maria Apipie (2), Teodora Popescu (1), Bianca Bazaliu (5), Andreea Popa, Ana Maria Lopătaru (1), Raluca Petruș, Daria Bucur, Gabriela Preda (1), Andreea Adespii, Alina Ilie. Selecționer: Ion Crăciun.

Meciul a fost arbitrat de Diana-Carmen Florescu și Anamaria Stoia.

În primul meci al competiției, Ungaria a învins echipa secundă a Olandei, cu scorul de 30-26 (12-13).

Duminică, în finala mică se vor înfrunta România B și Olanda B (17,00), iar de la ora 20,00 va avea loc finala turneului, între România A și Ungaria.

 | 941 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *