Handbal: Fetele de la CSM Bistrița, victorie la Timișoara: 28-33 (14-17)

 

A cincea etapă a returului Diviziei A, la handbal feminin, seria B, a programat la Timișoara, partida dintre  Universitatea din localitate, echipă aflată pe locul 12 în clasamentul seriei și CSM Bistrița, locul 9 în clasament. După partida pierdută în fața liderului de la Cetate Devatrans, antrenoarea Carmen Mican spunea că echipa va trebui să-și revină psihic pentru a putea pregăti corespunzător jocul de la Timișoara.

La antrenamentele din săptămâna premergătoare acestui joc Carmen Mican le-a explicat de fiecare dată că pentru ele este foarte important să joace și să câștige partidele cu echipele de valori apropiate cu bistrițencele, jocuri care se joacă de la egal la egal.

Fetele au înțeles ce le-a cerut antrenoarea și încep bine jocul și conduc cu 3-0, gazdele egalează la trei, apoi preiau conducerea cu 5-4, bistrițencele înscriu de trei ori consecutiv și duc scorul la 5-7, în minutul 14, după care gazdele egalează din nou la 7. Se înscrie alternativ de ambele echipe, după care handbalistele de la CSM se desprind din nou, de data aceasta la trei goluri, în minutul 23 când tabela indică scorul 10-13.

Din acest moment bistrițencele preiau definitiv conducerea jocului, la pauză menținându-se aceeași diferență de trei goluri, 14-17. După pauză jocul curge doar în favoarea handbalistelor de la CSM, care își maresc treptat diferența pe tabela de marcaj, ajungând să conducă cu șapte goluri diferență, 24-31 în minutul 54 și cu opt goluri, 25-33 în minutul 58, pentru ca fluierul de final al brigăzii de arbitri să consemneze scorul: Universitatea Timișoara – CSM Bistrița 28-33.

 Lotul folosit de antrenoarele Carmen Mican și Loredana Buf: Georgiana Stoleru-Martin, Andreea Balogh, Paula Mărtari, Alina Domniți, Ligia Ilieșiu(9 goluri), Andreea Suciu(8), Lia Cira, Elisabeta Cadar(5), Irina Boiciug(2), Denisa Dorhoi(4), Andreea Săsărman(5).

 Carmen Mican ne-a declarat:”Felicit fetele pentru că s-au mobilizat foarte bine pentru această partidă. Au fost conștiente și încrezătoare că pot să câștige acest joc. După primele douăzeci de minute ne-am desprins definitiv și n-am mai dat adversarului nici o șansă să se apropie de noi”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

 | 455 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *