Handbal: Fetele de la CSM Bistrița nici o șansă în fața liderului! CSM Bistrița ”“ CSM Cetate Devatrans 22-37 (11-19)

 

A patra etapă a returului Diviziei A, la handbal feminin, a programat la Sala Polivalentă din Bistrița, partida dintre  CSM și CSM Cetate Devatrans, liderul la zi în seria B. Mulți spectatori au venit la sală pentru a vedea jocul dintre bistrițence și o fostă echipă de ligă națională.

Văzând  fetele la încălzire, fără portarul Georgiana Stoleru, accidentată, toată lumea șușotea în tribună despre ce meci foarte greu vor avea gazdele fără aportul jucătoarei aduse în această iarnă.Oaspetele noastre de astăzi au venit la Bistrița cu gândul doar la victorie și au început în forță jocul, încă de la primul atac o jucătoare de la Deva trimițând mingea, intenționat sau nu, în fața portăriței noastre Balogh.

După 1-0 pentru bistrițence, oaspetele preiau inițiativa conducând cu 3-1 în minutul 6, 6-2 în minutul 9, 9-4 în minutul 13, gazdele se agață de adversar până în minutul 22, cînd tabela indica scorul de 11-13. Urmează 18 minute în care bistrițencele nu mai reușesc nimic, fac greșeli elementare de prindere și pasare a mingii,ratează din poziții de singure cu portarul, aruncări de la 7 metrii, adversarele reușind să înscrie 11 goluri și să ducă scorul la 11-24 în minutul 40.

Gazdele nu au soluții să blocheze atacurile devencelor care își majorează avantajul la 17 goluri, 16-33 în minutul 54, 18-35 în minutul 56, pentru ca finalul partidei să consfințească scorul: CSM Bistrița – CSM Cetate Devatrans 22-37. O victorie categorică a oaspetelor noastre, o echipă experimentată, a cărui prim șapte are o medie de vârstă de 29 de ani, cu două jucătoare de 36 și 38 de ani care pot să le fie mame multora dintre fetele noastre.

O echipă cu jucătoare a căror talie trece de 1,80 metri, care a marcat mai mult de jumătate din goluri din aruncări de la linia de 9 metrii, o echipă foarte arțăgoasă, de multe ori peste limita regulamentului, Săsărman fiind scoasă din joc în minutul 11 la o intrare criminală, Ilieșiu și Suciu făcând și ele cunoștință cu loviturile de  ko ale adversarelor. CSM-ul a fost astăzi mică, la propriu și la figurat, pe teren fără măcar o jucătoare care să se apropie de 1,80 metri, astăzi fără ajutorul portarului, cu 5 lovituri de la șape metri ratate, cu cel puțin 10 situații clare de singur cu portarul pe șase metrii, cu greșeli individuale de începător. Au arătat că știu handbal și că pot să joace doar 20 de minute, după care n-au mai contat, aș fi vrut să văd că au spirit de echipă și în momentele când adversarele dădeau efectiv cu ele de podeaua sălii, vroiam să văd măcar o intrare mai dură, dar parcă n-au vrut să-și supere adversarul. Și la acest joc singura jucătoare care s-a luptat cu adversarul a fost Ilieșiu, marcatoare a 12 goluri, susținută sporadic, în unele momente ale meciului, de  către Cadar.

 Lotul folosit de antrenoarele Carmen Mican și Loredana Buf: Andreea Balogh, Paula Mărtari, Andreea Covaci, Alina Domniți, Ligia Ilieșiu(12 goluri), Andreea Suciu(1), Lia Cira(1), Elisabeta Cadar(5), Irina Boiciug(2), Denisa Dorhoi(1), Andreea Săsărman, Ancuța Mușină.

Vizibil marcată de această înfrângere, Carmen Mican ne-a declarat:”Mi-e foarte greu să vorbesc după un astfel de joc. Mă bucur că a venit atâta lume la meci și chiar nu vreau să dezamăgesc  acești oameni, dar vreau să înțeleagă că atâta putem în acest moment, Am întâlnit o echipă cu patru ani de ligă națională, am jucat 20 de minute după care experiența adversarelor și-a spus cuvântul. Facem prea multe greșeli personale, astăzi nu ne-a ajutat nici poarta, ne-am speriat de valoarea și experiența portăriței adversarelor și am ratat nepermis de mult. Jocul s-a terminat, trebuie să ne revenim psihic și să pregătim partida următoare.”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro


 | 775 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *