Handbal: Echipele bistrițene de juniori se dezmorțesc la Turneul Motogna

Nici nu li s-au așezat bine sarmalele și cârnații de Revelion, că handbaliștii și handbalistele de la LPS au fost convocați la un turneu amical de handbal, ce poartă numele Valeriei Motogna Beșe. Aflat la prima ediție și susținut de Primărie, Direcția pentru Sport și Partidul Național Liberal, turneul are la start 8 echipe de juniori și junioare. Caracterul internațional este dat de o formație de junioare din Budapesta, antrenată de un fost handbalist român, stabilit în Ungaria.

După prima rundă de meciuri, disputate în prima parte a zilei la Sala Polivalentă, junioarele 2 de la LPS au învins echipa similară a CSS Zalău, unguroaicele au bătut formația din Baia Mare, iar juniorii II de la LPS au bătut juniorii 1. Astfel se prefigurează deja câștigătorii trofeului pus în joc. La fete, echipa lui Horațiu Pașca e greu de bătut în această întrecere, iar juniorii II ai lui Silvian Vlad au mari șanse la băieți.

Valeria Motogna-Beșe a fost prezentă în sală la deschiderea turneului și s-a arătat încântată că cineva s-a gândit la o competiție care să poarte numele ei. Ea se află înaintea returului ca antrenor secund și jucătoare la HC Zalău și doar acest weekend era liber în calendarul ei pentru acest început de an.

Valeria Motogna-Beșe s-a născut la Bistrița, fiind originară din Crainimăt. A început hanbalul la Liceul Sportiv cu soții Găvan. De-a lungul carierei a obținut opt titluri naționale, dintre care 3  Zalăul și cinci cu Oltchim Râmnicu Vâlcea. A câștigat Campionatul European la Tineret în 1998 și Campionatul Mondial la Tineret, în 1999. A participat la Olimpiada din 2000 și la cea din 2008. În Cupele Europene, a câștigat City Cup împreună cu Zalăul, în 1996, Cupa Cupelor, cu Vâlcea, în 2007, Supercupa Europei în 2007, tot cu Vâlcea, finala Ligii Campionilor, în 2010.

 

Program

Etapa I:
– ora 11.00, LPS Bistrița – CSS Zalău (M)
– ora 12.15, HC Budapesta – CSS 2 Baia Mare (F)
– ora 13.30, LPS Bistrița I – LPS Bistrița II (M)
– ora 14.45, CNOE Sighișoara – LPS Piatra Neamț (M)

Etapa a II-a:
– ora 16.00, LPS Bistrița – HC Budapesta (F)
– ora 17.15, CSS 2 Baia Mare – CSS Zalău (F)
– ora 18.30, CNOE Sighișoara – LPS Bistrița II (M)
– ora 19.45, LPS Bistrița I – LPS Piatra Neamț (M)

Duminică, 8 ianuarie

Etapa a III-a:
– ora 09.00, CSS Zalău – HC Budapesta (F)
– ora 10.15, CSS 2 Baia Mare – LPS Bistrița (F)
– ora 11.30, LPS Bistrița II – LPS Piatra Neamț (M)
– ora 12.45, CNOE Sighișoara – LPS Bistrița I (M)

sportulbistritean.ro


 | 476 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *