Handbal: E bine și-așa rău! Gloria pierde la CSM după un meci mai bun ca altădată, dar nu suficient ca să producă surpriza!

Gloria a pierdut cu 31-28 la București, dar s-a ținut scai de CSM și putea scoate măcar o remiză. Jucătoarele lui Florentin Pera au arătat mai multă determinare ca altădată în fața bucureștencelor, dar au ratat multe momente cheie din joc și campioanele nu le-au iertat.

Echipa noastră a început prost și a tras din greu să egaleze la 8, după minus 3 în primele 3 minute.

La 10-10, scăpăm de Dindiligan, una dintre cele mai bune jucătoare ale lor, eliminată, dar la 14-14 ratăm golul cu care puteam prealua avantajul. În schimb, fac ele 17-15 la pauză, după un time out ineficient și o ratare a lui Laslo de la 7 m.

După pauză, ne trece primul glonț pe la ureche când Laslo, cea mai bună jucătoare bistrițeană, marchează de la 7 m, dar razant cu capul portarului, riscând un cartonaș roșu.

Conducem prima dată în minutul 9, 19-20, cu ajutorul Renatei de Aruda, dar apoi urmează 10 minute în care nu mai marcăm și irosim o grămadă de șanse bune.

Pera încearcă să o pună în valoare pe Bazaliu, dar e clar că-nu-i ziua Biancăi. CSM se duce la plus 5, dar cu 5 minute înainte de final ne apropiem la două goluri, după un 7 metri apărat de Dumanska la Neagu.

Dar, în loc să ne apropiem la un gol, se duc ele la 3, pe greșeli copilărești în tabăra noastră, cu gol primit în inferioritate, cu un atac ratat ușor sau cu o minge simplă irosită de Pristăvița.

Se termină 31-28, un meci în care s-a văzut un plus adus de Pera la determinare. Și un minus la concentrare. Un meci în care Neagu și ale ei au fost de bătut, dar n-am știut sau n-am putut să fructificăm momentele psihologice.  

Cu un pic de atenție, cu Bazaliu și Niombla măcar la nivelul coechipierelor, puteam scoate mai mult din acest meci.

Au înscris pentru Gloria: Cristina Laslo – 11, Tamires Morena de Araujo Frossard – 5, Sonia Seraficeanu – 4, Nicoleta Dincă – 3, Gnonsiane Niombla – 2, Sayna Mbengue – 2, Ida Marie Moesgaard Dahl – 1.

 | 488 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Este începutul erei Pera . Nu are jucătoare top ! Vede ce face cu o echipă cu jucatoate peste medie și 1-2 la un nivel bun – Tamires, Laslo( sporadic) și Arrauda în poartă . Pristăviță are expierență , dar oare mai poate ?

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *