Handbal: Cine e Mosonmagyaróvári, adversara Gloriei din sferturile EHF Cup?

Gloria și-a aflat adversarul din sferturile Cuperi EHF! Elevele lui Pera vor întâlni în 16 și 24 martie reprezentanta Ungariei, Mosonmagyaróvári. Deoarece au terminat pe primul loc în grupă, bistrițencele vor avea avantajul de a juca manșa retur în fața propriilor suporteri!

Mosonmagyaróvári au învins la limită cu scorul de 20-22, echipa lui Liviu Andrieș, CSM Târgu Jiu, asigurându-și astfel, de pe poziția secundă a grupei, prezența în fazele eliminatorii, în cea de a doua competiție valorică din handbalul european feminin.  

Echipa reprezintă orașul cu același nume, Mosonmagyaróvár, o localitate de 35.000 de locuitori aflată în proximitatea granițelor cu Austria și Slovacia. Clubul de handbal a fost înființat în 2014, având predecesori care datează însă din 1966, odată cu înființarea lui Veszprémi Vasas. După mai multe schimbări de nume și succese, inclusiv obținerea titlului de campionat NB I în 1970, echipa a întâmpinat dificultăți financiare în anii ce au precedat criza din 2008. Győr Audi ETO KC a intervenit atunci pentru a salva Veszprém, semnând un contract de cooperare, dar în cele din urmă, echipa s-a desființat și mutat în Mosonmagyaróvár după 2012, marcând începutul istoriei Clubului de Handbal Mosonmagyaróvár.

În istoria recentă Mosonmagyaróvár a obținut cea mai bună clasare în campionatul intern în sezonul 20/21, ocupând locul 3. Clubul a participat deasemenea de 3 ori până acum în grupele Cupei EHF, însă nu a reușit niciodată să treacă de fazele grupelor. În sezonul precedent, 22/23, au terminat pe locul 4 în NB I, însă au strâns doar 4 puncte în EHF Cup, într-o grupă puternică, în care s-au mai aflat Nantes și cea care avea să devină câștigătoarea trofeului, Herning-Ikast.

La momentul de față, la fel ca și Gloria, Mosonmagyaróvári sunt pe locul 3 în campionatul maghiar, la două puncte de ocupanta treptei secunde, Győr, și patru puncte distanță față de liderul Ferencváros.

Echipa este condusă pe bancă de János Gyurka, un antrenor cu un palmares modest, iar cea mai periculoasă jucătoare din lot este Gabriella Tóth, un cordonator de joc în vârstă de 27 de ani, cu 50 de selecții în naționala Ungariei.

Tiberiu Titieni

 | 1.476 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *