Handbal: Bronz pentru Gloria, la finele unei noi partide dramatice cu patru reprize suplimentare!

Gloria a fost aproape să scape printre degete vicotria împotriva Rapidului. Într-o manieră similară celei din meciul cu Brăila, bistrițencele s-au văzut egalate de bucureștence în ultimele minute, după ce cu patru minute înainte de fluierul final, aveau un avans de trei goluri. A fost nevoie de patru reprize suplimentare pentru a decide medaliata cu bronz, acte adiționale începute în dublă inferioritate numerică, dar gestionate de Gloria perfect.

În prima repriză, la fel ca și în meciul precedent, Bazaliu, Laslo și Mbengue Rodriguez au făcut leagea în ofensivă, în vreme ce Renata a închis buturile Gloriei, așa cum știe ea mai bine, astfel că la pauză scorul indica 15-12 pentru elevele lui Pera.

Debutul actului secund a fost unul greoi pentru ambele formații, primul gol făcându-și apariția abia în minutul 35, de partea Rapidului. Fetele lui Ginesta, au recuperat din diferență și au egalat Gloria, grație jocului bun a olandezei Polman, însă și bistrițencele au dat o replică la fel de convingătoare, iar în mintul 56 conduceau cu 29-26. Au urmat însă minute bune în care elevele lui Pera și-au pierdut din luciditate, iar surorile Kanor au restabilit egalitatea pe tabelă cu puțin înaintea fluierului de final. Rapidul avea atacul și Gloria s-a văzut cu un om în minus după o eliminare la bancă, datorată intervenției tendențioase a observatorului, însă ceva a făcut “click” în rândul bistrițencelor pentru că nu au lăsat adversarele să treacă în avantaj, iar reprizele adiționale aveau să le controleze în totalitate.

Cu pivotul de Araujo eliminat pentru cumul de supendări la bancă și intrate în inferioritate numerică în parțile adiționale, Gloria, cu Niombla în prim plan, care și-a arătat clasa mondială, nu a permis Rapidului să se distanțeze pe tabelă, astfel că cele două echipe au fost nevoite să mai puncteze încă o serie de reprize suplimentare.

În cea de a doua rundă a reprizelor de prelungire, Renata de Arruda a fost imperială în poartă, iar Laslo și Dahl au făcut ambele faze de joc excelent, facilitând Gloriei victoria cu scorul de 39-36 și aducând în palmaresul echipei o nouă medalie de bronz în Cupa României.

Gloria: Bazaliu (10), Laslo (9), De Araujo Frossard (5), Mbengue Rodriguez (4), Niombla (3), Seraficeanu (3), Dahl (3), Posavec (1), De Arruda (1)

Poartă: De Arruda (18/47), Babovic (1/8)

Votează cea mai bună jucătoare a Gloriei din finala mică a Cupei României, împotriva Rapid București!

View Results

Loading ... Loading ...

Tiberiu Titieni

 | 1.643 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Renata de Arudda the best

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *