Handbal: Lot bun, amical neconvingător! Gloria a strigat catalogul în fața suporterilor!

Prima întâlnire a handbalistelor cu suporterii bistrițeni s-a desfășurat în cuptorul din Sala Polivalentă, pe o căldură disconfortabilă și pentru unii și pentru alții.

Evenimentul a fost tras la xerox cu cel de anul trecut. A cântat o trupă, Khameleon, s-au produs un pic majoretele de la Cheers, a fost prezentată echipa și s-a jucat un meci amical. Totul a durat 3 ore și jumătate, destul de mult la aproape 40 de grade, câte se adună mai ales în partea de sus a sălii bistrițene.

Momentul culminant a fost prezentat impecabil de Marian Gruștor și aplaudat frenetic de cei 6-700 de spectatori, care au intrat gratuit și au primit câte un tricou roșu, cu însemnele clubului.

Jucătoarele au ieșit rând pe rând în fața tribunei și parcă decibelii din aplauze au fost mai mari în dreptul Valentinei Ardean Elisei, Danielei Rațiu sau Magdei Paraschiv. N-au fost uitați nici antrenorii sau chiar președintele CJ Radu Moldovan, apreciați și ei în egală măsură cu fetele.

 

După o pauză destul de lungă din cauza încălzirii pe care handbalistele n-o puteau sări, s-a jucat un meci amical cu Universitatea Cluj, o echipă modestă ce a rămas în prima ligă doar după baraj. Și, surprinzător, a fost 17-17 la pauză, după ce clujencele au condus meciul în prima parte.

După pauză, ale noastre s-au desprins repede și au ținut o diferență mică până la final. S-a încheiat 32-29, un scor meritat, totuși, în favoarea bistrițencelor.

Noile portărițe, De Paula și Nenezic au rămas datoare cu intervenții inspirate, fiindcă acum n-au contat între buturi. Bielorusele Ilyna și Vasileuskaya au potențial, se vede, dar n-au forțat prea tare, Ștefania Lazăr și Diana Șamanț au arătat că vor să lupte pentru un loc de titulare, iar Andra Moroianu e o concurentă serioasă pentru Paraschiv pe dreapta.

Cam așa s-au văzut noile achiziții, mai puțin Mariana Costa, care n-a ajuns de la Jocurile Panamericane, unde a câștigat titlul cu naționala Braziliei.

Acestea plus majoritatea fetelor de anul trecut, alcătuiesc un lot redutabil pentru prima ligă a României, cu dubluri și concurență pe fiecare post.

Mâine dimineață, echipa va pleca spre Coreea, unde va juca într-un turneu inedit pentru handbalul bistrițean. Iar peste o lună, va începe un nou sezon, unul în care ștacheta fixată la finalul campionatului trecut pe locul 3 va fi foarte greu de depășit, dar cu acest lot nu la fel de greu de atins.

Lotul Gloriei pentru sezonul 2019 – 2020: Darly Zoqbi de Paula, Nenezic, Inculeț, Dincă, Paraschiv, Pristăvița, Szabo, Țanc, Elisei, Bloj, Todor, Ilyina, Rațiu, Tetean, Vasilevskaya, Lazăr, Moroianu, Costa, Zegrean, Șamanț

Adrian Linca

 | 1.969 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

2 Comments

  1. MOROIANU clar este peste Magda, care usor va trebui sa se multumeasca cu minute mai putine. Bielorusa venita de la Vilcea este buna. Dar in acest sezon nu cred ca prindeti podiumul care, fie intre noi nu ar fi fost obtinut daca buzaul nu batea CSM-ul din capitala pentru ca sa fim seriosi, trupa lui Pera nu ar fi pierdut la bistrita cu titlul pe masa. Cred ca tetean nu mai are loc, ar putea pleca in alta parte daca vrea sa joace. Eu vad Brasovul si poate cRaiova in lupta pt locul 3.

    Post a Reply
  2. Anul trecut au cumparat locul 3 cu banii publici de la CJ, organizand finala Cupei Romaniei care a costat in jur de 30000 de euro !!! Am castigat in campionat 18 puncte cu victorii la 1-2 goluri , cu arbitri. Asadar ….de vazut cat o sa coste din nou un loc de Cupa Europeana. Radu Moldovan intra si este mereu in campanie electorala pe ….bani publici de la C.J , dar latul se strange !

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *