Handbal: A venit confirmarea! Gloria în Champions League din sezonul următor!

Federația Europeană de Handbal a stabilit line-up-ul viitoarei stagiuni a EHF Champions League. Echipa antrenată de Florentin Pera a primit, alături de alte șase formații, un wild-card în vederea participării în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume.

Celălalte echipe beneficiare a unui wild-card sunt: CS Rapid Bucuresti, HC Podravka Vegeta (Croația), Odense Håndbold (Danemarca), Brest Bretagne (Franța), Györi Audi ETO KC (Ungaria) și Storhamar Handball Elite (Norvegia).

Contactat de Sportul Bistrițean în vederea unei reacții la cald cu privire la aflarea acestei vești, antrenorul Gloriei și al Naționalei României, Florentin Pera, a declarat: „Calificarea în Liga Campionilor reprezintă pentru Gloria Bistrița un moment istoric și totodată o premieră pentru handbalul românesc, care are pentru prima dată trei echipe în Liga Campionilor. Este o răsplată a parcursului pe care l-am avut sezonul trecut în EHF European League. De asemenea, consider că un argument important în acordarea wild card-ului l-a reprezentat și infrastructura sportivă, care corespunde pe deplin cerințelor Champions League. Această bucurie vine însă la pachet și cu o mare responsabilitate. Vom începe sezonul european în luna septembrie și va trebuie să facem față unui an competițional încărcat, cu meciuri foarte tari. Avem un lot de jucătoare care au venit să facă performanță la Bistrița și vom face totul să ne ridicăm la nivelul Champions League.”

Alături de formațiile anunțate azi de Federația Europeană de Handbal, în cadrul competiției vor mai participa echipele ce, la finele competițiilor din ligile domestice, și-au asigurat prezența directă: CSM Bucuresti, Team Esbjerg, Nykøbing Falster Håndboldklub (ambele Danemarca), Metz Handball (Franța), HB Ludwigsburg (Germania), FTC-Rail Cargo Hungaria (Ungaria), Buducnost BEMAX (Muntenegru), Vipers Kristiansand (Norvegia) și Krim Mercator Ljubljana (Slovenia).

BV Borussia Dortmund (Germania), DVSC Schaeffler (Ungaria) și Sola HK (Norvegia) sunt echipele cărora solicitarea cu privire la un wild-card le-a fost refuzată.

Tiberiu Titieni

 | 1.109 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

6 Comments

 1. Este vorba de PARTICIPARE și NU de CALIFICARE în Champions League. Nimic din CV-ul Gloriei Bistrița nu justifică acordarea acestui wildcard.O echipa care nu s-a clasat niciodată mai sus de locul 3 în Campionatul României și nu are niciun istoric în competițiile europene primește wildcard pentru EHFCL. Foarte curios ce stă la baza acestei decizii. Rezultatele sezonului 2023-3024 vor conta în sezonul 2025-2026 , conform regulamentelor și hotărârilor EHF. Deci EHF si-a încălcat propriile regulamente și hotărârii. Ce urmează ? O tragere(aranjare) la sorți.Rămâne de observat NOMINALIZARILE EHF, de arbitrii și delegați și cum se vor simți (fluiera) aceștia în aerul tare și distilat , cu miros de fân proaspăt cosit de la Bistrița.

  Post a Reply
 2. Foarte profi și corect , afimațiile și constatările de mai sus ale lui dl Pestrea !
  Adevăr , adevărat !

  Post a Reply
 3. Am mai zis ca in Europa sunt 8 echipe bune, restul , pana la 16 sunt de umplutura, si psrticipa prim rotație .
  Bănuiam ca următoarele echipe nu vor fi admise anul acesta, pt ca s-au facet de râs anul trecut ; Savehof (SE) Zaglebie Lublin (PL),
  Ikast (locul 4 in DK) ar fi fost prea multe echipe din DK
  Si atunci, cui sa dai wildcardul? Turcia (kastsmonu) au mai jucat in CL și au terminat pe ultimul loc.
  Locul 3 din Ungaria ( Magyars…..nu știu cum) care a pierdut cu Gloria?
  Locul 3 din Franța (Nantes) care a pierdut cu Gloria?)
  Este OK ca Gloria a primit un wildcard.
  Și văd ca un wildcard merge la campioana Croației , podravka Vegeta. Dacă se fac de râs, la anul probabil ca dau wildcardul campioanei Ceho-Slocaciei , Banik Most. Ăștia au mai jucat în CL și nu au făcut față.
  Ce se poate face? Fără echipele din Rusia , nivelul CL a scăzut.
  Facem o liga cu 4 echipe din Danemarca,
  4 echipe din România, 4 echipe din Franța , 3 4 echipe din Ungaria și 2 din Norvegia .
  Este corect, ? Ca echipele din campionate mai slabe să nu participe?
  Participăm, terminăm pe ultimul loc și la anul wildcardul merge la locul 3 din Ungaria sau din Franța .

  Post a Reply
 4. Competiție diluată rău , cu echipe multe invitate să participe . Totul pentru bani .

  Post a Reply
 5. Dacă nu sunt acceptate in competiție….de ce nu sunt invitate. Dacă sunt în Liga Campionilor…de ce sunt. Oare nu ne putem bucura,nu ne putem încuraja toate echipele sau sportivii nostrii care reușesc să ne facă cunoscuți în lume? Haideți să ne bucurăm și sa-i încurajăm.! Puteți?Că tot vine Olimpiada…HAI ROMÂNIA!

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *