Haltere: Capăt de linie! Sîncrăian a luat 8 ani de suspendare!

Federația Internațională de Haltere a publicat ieri pe site-ul oficial perioada de suspendare aplicată halterofilului bistrițean Gabriel Sîncrăian.

IWF a anuntat că românul este suspendat pentru intervalul 12 august 2016 – 12 august 2024 și a specificat că substanța la care a fost găsit pozitiv în urma controlului antidoping de la Jocurile Olimpice este testosteron.

Decizia pune punct telenovelei Sîncrăian, care rămâne astfel fără medalia de bronz obținută la Rio, fără toate premierile ce însumau aproape 100.000 de euro și fără veniturile ce le încasa lunar de la CSM Bistrița, unde era legitimat, fiind nevoit acum să renunțe definitiv la sportul de performanță.

Gabriel Sîncrăian a împlinit în decembrie 28 de ani și este recidivist, fiind depsitat pozitiv cu stanozolol și suspendat între 2013 și 2015.

”Da, știam de ieri că federația s-a pronunțat. Oricum, nu mai avea nicio șansă de scăpare. Cariera lui era compromisă. Îmi pare rău, dar mergem înainte. Avem alte performanțe la haltere și sper să nu mai pățim așa ceva”, spune Adrian Moldovan, directorul CSM Bistrița.


 | 777 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *