Haltere: Bistrița pierde două medalii la europene. Croitoru le-a luat pentru Rapid

 

Al treilea sportiv bistrițean în 2010, halterofilul Florin Croitoru, a cucerit aseară o medalie de argint și una de bronz la Campionatele Europene de seniori de la Kazan (Rusia), la categoria 56 de kilograme. Rezultatul lui Croitoru ar fi putut să însemne cea mai mare performanță sportivă bistrițeană din 2011. Însă acest sportiv nu mai e legitimat pe CSM Bistrița din 31 martie.
 
Ordinul emis de Autoritatea Națională pentru Sport, prin care sportivii nu mai pot concura cu dublă legitimare, a afectat și clubul bistrițean, care avea acest fel de legitimare cu Rapid București în privința lui Croitoru. Acesta a revenit la clubul mamă, Rapid, începând cu 1 aprilie iar medaliile cucerite aseară nu mai pot fi trecute și în dreptul Bistriței, așa cum s-a întâmplat anul trecut, când performanțele lui Croitoru i-au adus locul 3 în clasamentul celor mai buni sportivi. 
 
Croitoru a revenit la Rapid cu câteva zile înaintea europenelor
 
Incetarea dublei legitimări coincide însă și cu revenirea Mariei Rus în postul de director al CSM, revenire datată cu 1 aprilie. Fosta atletă spune că ordinul autorității nu presupune ca sportivii să nu poată avea dublă legitimare, că doar să nu poată concura la aceeași competiție pentru două cluburi. Drept urmare, Croitoru putea beneficia de prelungirea dublei legitimări, însă cluburile CSM Bistrița și Rapid trebuiau să- și împartă competițiile la care să trimită sportivul. Din păcate nu s-a ajuns la o înțelegere cu Rapidul și Croitoru a revenit la clubul la care a fost legitimat inițial.
 
"Așa cum am beneficiat anul trecut de medaliile lui Croitoru la câteva zile după ce l-am legitimat, așa s-a întâmplat și acum, doar că invers. L-am pierdut după ce s-a pregătit la noi și a luat medalii pentru Rapid. E o performanță foarte mare și îmi pare rău. dubla legitimare era în folosul sportivului, care beneficia de sprijin din două părți. Însă s-a considerat că nu se mai puteau număra medaliile în două locuri", declară Maria Rus pentru sportulbistritean.ro.
 
Antrenorul Fătu spune că mai sunt șanse să mai concureze și pentru Bistrița
 
Unul dintre antrenorii lui Croitoru la Bistrița, Ovidiu Fătu, susține că protocolul cu Rapid nu a picat definitiv și că încă mai e cale de înșelegere. "Rapidul și-a exprimat clar dorința ca la această competiție Croitoru să participe pentru ei. Însă putem negocia ca la altele să concureze pentru Bistrița", spune Fătu. Florin Croitoru nu s-a mai antrenat la Bistrița din ianuarie 2011, fiindcă a fost promovat la lotul olimpic. "E un sportiv de olimpiadă, nu-l mai puteam ține la centrul olimpic de juniori de la Bistrița", recunoaște Fătu. 
 
 
Adrian Linca
 | 172 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *