Haltere: 26 de medalii obținute de halterofilii bistrițeni la naționalele de juniori 2 și copii

Timp de patru zile, marți, miercuri, joi și vineri la Botoșani s-a va desfășurat  finala Campionatului Național de haltere pentru juniori II și copii. În  prima zi de concurs halterofilii bistrițenii legitimați la CSM Bistrița au obținut nouă medalii, dintre care 5 de aur, una de argint și trei de bronz.

Astfel în competiția feminină, Adriana Lacatiș, sportiva antrenorului Adrian Chivu, a obținut trei medalii de aur la total, smuls și aruncat la categoria 44 kg. Tot la 44 kg, Ionela Pavelea, antrenată de Ovidiu Fătu a obținut bronzul la aruncat, tot medalia de bronz au obținut și Ana Maria Pavelea la smuls, categoria 36 kg și Alexandra Măricuț la smuls în cadrul categoriei 40 kg, ambele sportive fiind pregătite de Ovidiu Fătu.

În competiția băieților, Dănuț Borodi, pregătit de Mugur Saranciuc a obținut două medalii de aur la total și aruncat și o medalie de argint la smuls în cadrul categoriei 36 kg. ziua de miercuri a mai adus 5 medalii în palmaresul bistrițenilor, dar și o mare surpriză, medaliata cu bronz de la Campionatul Mondial al junirilor II, Monica Csengher a fost învinsă la aruncat și total, ea obținând medalia de aur doar la smuls, eleva lui Adrian Chivu obținând argintul la aruncat și total în cadrul categoriei 48 kg. celelalte două medalii au fost obținute de către Petru Filip, pregătit de Mugur Saranciuc, argint la aruncat și bronz la total, categoria 45 kg.

În concursul de joi, bistrițenii au obținut 9 medalii: 3 de aur, 3 de argint și trei de bronz. Cele trei medalii de aur au fost obținute de către Emanuel Blaga, pregătit de Adrian Chivu, la smuls, aruncat și total în cadrul categoriei 56 kg. trei medalii de argint și trei de bronz au fost obținute de sportivele pregătite de Ovidiu Fătu în cadrul categoriei 58 kg, Roberta Guță, argint la smuls, aruncat și total și Denisa Olar, bronz la smuls, aruncat și total. Ultima zi a competiției a mărit palmaresul delegației bistrițene cu âncă trei medalii de aur obținute de către Daniel Pădure, pregătit de Ovidiu Fătu, la smuls, aruncat și total în cadrul categoriei 77 kg. per total halterofilii bistrițeni s-au întors de la campionatul național de juniori II și copii cu 26 de medalii: 12 de aur, 7 de argint și 7 de bronz.

Ovidiu Fătu, antrenor:”A fost un concurs foarte bun făcut de halterofilii bistrițeni, am reușit să obținem 26 de madalii, din care 12 de aur, pot spune că ne-am depășit obiectivul care ni l-am fixat la plecarea la naționale. Am obținut rezultate remarcabile, dar trebuie să ne pregătim din plin pentru că mai avem mult de lucru pentru a ajunge la ceea ce ne dorim”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

 | 329 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *