VIDEO: Grand Muși! Echipa bistrițeanului Marius Mușină trece de Bordeaux în Cupa Franței

După ce acum doi ani a jucat în sferturile de finală cu Marseille, bistrițeanul Marius Mușină continuă să facă furori în Cupa Franței cu echipă sa, Granville, ultima victorie fiind în fața mult mai galonatei echipe de liga I, Bordeaux, 2-1.

Mușină este un bistrițean 100%, care a început fotbalul la juniorii Gloriei, încă de mic copil. A mai jucat pe plan judetean la echipe precum Someșul Feldru, Heniu Prundul Bârgăului, Progresul Năsăud și în liga III la Gaz Beclean.

În 2006 acesta pleacă din România, luând drumul Franței, unde se pare că s-a acomodat mai bine. Este unul dintre cei mai  longevivi jucători ai micuței echipe Granville, fiind la al 12-lea sezon. Echipa franceză este o specialistă a Cupei Franței precum Virușii Verzi de la Sănătatea Cluj la noi.

Granville este un orășel de 14000 locuitori, echipa care activează în liga IV franceză, având jucători profesioniști, plătiți cu salarii între 3000-5000 euro, cu un buget anual de 1,4 mil. euro și cu un centru de juniori foarte bine pus la punct.

Este al treilea sezon în care echipa bistriteanului trece în Cupa Franței de echipe de primele ligi, cea mai bună performanță fiind acum doi ani, când a jucat sfert de finală cu Marseille.

Pentru bistrițeanul Mușină poate fi ultimul sezon ca jucător, ajungând la vârsta de 36 de ani. Speră că va rămâne în cadrul clubului francez, unde i-ar plăcea să poată aduce tinere talente din România, chiar din județul nostru.

 | 2.878 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *